Rögle tog ny seger mot Färjestad

18 februari 2017 21:32
#RBKFBK

David Åslins 2-1-mål tidigt i den andra blev avgörande, när Rögle plockade fjärde segern av fyra möjliga mot Färjestad.

Den inledande perioden i Lindab Arena var en fartyfylld och jämn sådan. Bägge lagen skapade ett flertal fina lägen under den första aktens gång, men det var Skånelaget som skulle få jubla först. I spel fem mot fyra serverade Jack Connolly Bryan Lerg och efter ett tungt slagskott från blålinjen hade vi 1-0 för hemmalaget - en ställning som stod sig perioden ut.

– Det är en jämn och bra kamp därute. De lyckas göra ett mål i PP, men vi skapar bra lägen och måste bara få mer attack på mål, summerade Färjestads Anton Grundel i C More i paus.

Åslin och Lindbäck hjältar

Andra perioden inleddes med dunder och brak. Bryan Lerg fick straff efter att ha hakats upp i ett friläge - en straff som Haugen räddade utan större problem. Istället skulle Färjestad kvittera några minuter senare, när 19-årige Hugo Enock dunkade in sitt första SHL-mål i karriären. David Åslin skulle dock sätta sitt lag i förarsätet dryga fem minuter in i perioden, efter ett tung skott som satt klockrent bakom Haugen. Färjestad jagade en kvitteringspuck och hade ett tungt tryck mot hemmalagets zon perioden ut, men utan att lyckas utjämna.

Tredjeperioden dominerades stundtals av värmlänningarna som ofta lyckades etablerade en bastant press i offensiva zonen - och hade bland annat en puck som rensades på mållinjen. Anders Lindbäck gjorde en fin insats i Röglekassen och var en av huvudfaktorerna till att hans hemmalag plockade med sig alla tre poäng i Lindab Arena. Därmed har Skånelaget vunnit fyra matcher av fyra möjliga mot Färjestad den här säsongen.

– Det är fruktansvärt tufft. Vi gör dock en mycket bättre match och är snabbare idag än igår. Bitvis får vi väldigt bra tryck, men det hjälper inte om vi inte gör mål, summerade tränare Leif Carlsson i C More efter slutsignalen.

• Rögle-Linköping, Tis 21 feb 19:00
  • Djurgården-Färjestad, Tis 21 feb 19:00