KHK

Mathis Olimb sekundhjälte när Linköping tog snabb revansch

18 februari 2017 21:12
#LHCKHK

Karlskronas Alexander Bergström såg ut att skicka mötet i Saab Arena till en förlängning. Men med två (!) sekunder kvar på matchuret, såg Mathis Olimb till att bli hjälte för Linköping, när han tryckte in avgörande 3-2 i powerplay.

Likt fredagens drabbning lagen emellan var det Linköping som tog kommandot i Saab Arena. Dessutom fick man chansen i powerplay två gånger om, där bland annat Emil Sylvegård var nära att öppna målskyttet flera gånger. Perioden blev mållös, där även gästerna fick chansen i spel i numerärt överläge, men utan att få hål på Jacob Johansson.

Mötets första mål skulle falla i mittenakten. Linköping öppnade återigen piggt och skulle till slut få utdelning, när Anton Karlssons skott från blålinjen styrdes in av Ken Andre Olimb från nära håll. Gästerna vaknade till efter 1-0-målet och fick genast till flera kvalificerade anfall. När en irriterad Anssi Salmela visades ut 2+2 minuter skulle Blekingelaget ta vara på det numerära överläget. Jacob Johansson såg ut att ha räddat skottet från Emil Larsson, men istället kunde Joachim Rhodin lägga beslag på pucken och skicka in 1-1 i öppet mål.

Nyförvärvet nära att bli hjälte

Tredje perioden blev en dramatisk historia. Hemmalaget fortsatte att vara mer spelförande och när nyförvärvet Marcel Müller tryckte in 2-1 i den trettonde minuten såg tysken ut att bli den store hjälten. Karlskrona gav dock inte upp och med knappa två minuter kvar satte Alexander Bergström kvitterigen, efter ett fint förarbete av Jimmy Andersson. Men Linköping skulle få det sista ordet. Direkt efter kvitteringspucken fick man powerplay och med två (!) sekunder kvar på tavlan, prickade Mathis Olimb in det avgörande 3-2-målet.

– Det är klart att det är surt för Karlskrona att förlora med två sekunder kvar, men jag tycker att vi är det bättre laget över 60 minuter. Vi är spelförande i princip hela matchen och jag tycker att det är ett rättvist resultat, summerade Linköpingstränaren Dan Tangnes i C More efter slutsignalen.

• Rögle-Linköping, Tis 21 feb 19:00
  • Karlskrona-Malmö, Tis 21 feb 19:00