• Huvudsponsorer

Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Växjö bröt säsongssviten mot Luleå

21 februari 2017 21:28
#VLHLHF

Luleå hade vunnit tre av tre möten mot serieledande Växjö under säsongen och det såg även ut att bli en fjärde. En sen kvittering fixade dock förlängning och där avgjorde åldermannen Cory Murphy.


Inför dagens match mellan Växjö och Luleå hade gästande Luleå segrat i samtliga lagen mellan under säsongen. Under den första perioden, som var jämn, lyckade gästerna bra med att stänga ner serieledarnas anfallsförsök. Dessutom gav unge burväktaren Filip Gustavsson ett stabilt intryck på de chanser som Växjö väl skapade. Allra närmast ett mål i den första akten var Christopher Mastomäki med ett skott i målramen.

4:47 in i period två tilldelades Luleå ett straffslag efter att talangen Einar Emanuelsson rivits ner. Straffen, den förvaltade Johan Forsberg på bästa sätt och gav gästerna ledningen. I mitten av perioden kom också 0-2 och det var en ovan och mycket lättad målskytt. Jacob Lagacé hade inte nätat på 60 matcher eller sedan den 16 februari 2016 men fick äntligen utdelning när han skickade in pucken i nät och omfamnades av lagkamrater.

– Pucken gick äntligen in, det var en riktigt skön känsla, sa en lättad Jacob Lagacé i C More.

"Vi fick inte betalt"

I den tredje perioden skulle Växjö till slut få hål på duktige målvakten Filip Gustavsson. Glödhete Emil Pettersson, som stod för fyra poäng i lördags, stänkte distinkt in 1-2 i krysset. Det såg länge ut som att Gustavssons storspel skulle ge Luleå samtliga poäng, men med 51 sekunder kvar av ordinarie tid satte Olli Palola 2-2 med ett skott från blålinjen stolpe in.

I den efterföljande förlängningen fick Växjö ett powerplay och det tog de tillvara på. Veteranen Cory Murphy fixade bonuspoängen med sitt välplacerade avslut fram till 2-3. Målet innebar också att Växjö bröt sviten med tre raka förluster mot Luleå under säsongen.

– Det var en tuff match, de är stora och tunga. Vi är glada att vi fick till en förlängning. Vi fick inte betalt i de två första och ville skicka mer puckar mot mål i tredje, det räckte för att få in några puckar, sa Växjös matchhjälte Cory Murphy i C More.

Kommande motståndare:

  • Malmö-Växjö, Tors 21 feb 19:00
  • Luleå-Djurgården, Tors 21 feb 19:00