Haugen hjälte - förlängde Djurgårdens tunga svit

21 februari 2017 21:50
#DIFFBK

För nionde matchen i följd fick Djurgården se sig besegrade - denna gång var det Lars Haugen som satte stopp. Med 30 räddningar höll målvakten tätt i Färjestads sköna bortatrea.

Färjestad öppnade bortamötet på Hovet piggt. John Persson hade ett tidigt jätteläge i central position och även spelmässigt pressade värmlänningarna på mot Djurgårdszonen. Hemmalaget kunde växa in i matchen mer och mer, men chansmässigt dröjde det till periodens absoluta slutskede innan Marcus Davidsson hade den första stora chansen. Mer aktiv var målvakten Adam Reideborn, som gick till vila efter att ha stoppat Joel Eriksson Eks sena avslut.

Även mittenakten startade i klar fördel för Färjestad. Återigen jämnade det ut sig och närmast ett mål under den inledande halvan var faktiskt Djurgården. Niclas Bergfors vispade till med ett skott som Lars Haugen räddade - med god hjälp av stolpen.

Fortsatt förlustrad: "Det duger inte på hemmaplan"

Med 9.50 spelat kom sedan ledningsmålet och det var Färjestad som gjorde det. Johan Ryno drev pucken runt i offensiv zon och serverade Joakim Nygård till 0-1. Djurgården hade en stund senare ett jätteläge till kvittering, men Färjestad räddades av lagkapten Magnus Nygren som täckte framför det öppna målet. Istället dök Joel Eriksson Ek upp och stötte in 0-2 i numerärt överläge alldeles i slutskedet.

Det gav en solid ledning för Färjestad inför den tredje perioden. Djurgården hade där ett klart spelövertag, men kunde trots totalt 30 skott inte få hål på en storspelande Haugen i motståndarmålet. Färjestad tog hem samtliga tre poäng och resultatet 0-2 förlängde Djurgårdens förlustrad som nu är uppe i nio matcher.

– Det duger inte att inte göra något mål på hemmaplan, då vinner man inga matcher. Vi blir lite uddlösa. De ger oss isen ut mot sargerna och vi tar den, menade Djurgårdens Patrik Lundh i intervju med C More.