Önerud sköt HV71 mot toppskiktet

22 februari 2017 21:45
#HV71FHC

Tappad ledning med bara en halv minut kvar - men HV71 gav sig inte. Simon Önerud avgjorde i förlängningen och HV klättrade i tabellen efter säsongens första seger över Frölunda.

HV71 kom ut piggt i matchinledningen hemma mot Frölunda och Ted Brithén hade ett par tidiga chanser. Även Martin Thörnberg och Oscar Sundh var nära ett ledningsmål, båda två via varsin målvaktsretur från gästernas Johan Gustafsson. Frölunda skulle växa in alltmer och i takt med att spelet öppnade upp sig fick göteborgarna sina kontringslägen. Den bästa möjligheten gick till Matt Donovan, men backens direktskott från central position missade mål.

I mittperioden klev Johan Gustafsson sedan fram med flera riktigt avancerade parader. Målvakten stoppade bland annat ett två mot ettläge för HV, där Sundh gick på avslut. Upptakten av perioden styrdes av HV och hemmalaget kom allt närmare ett mål, men precis som i första tog Frölunda över för varje minut och spelet jämnades ut. Matchbilden präglades annars mest av kamp och det var fortsatt mållöst till tredje.

Tappade med 36 sekunder kvar: "Lite dubbla känslor"

1.54 in i slutperioden kom till sist ledningsmålet. Direkt efter en vunnen offensiv tekning vispade Pär Arlbrandt till och 1-0 för HV71 satt i krysset bakom Gustafsson. Frölunda svarade upp starkt på underläget och piggast av alla var Rasmus Dahlin, ungtuppen som med en dribblingsräd skapade läge för Simon Hjalmarsson.

Åt det andra hållet var Christoffer Törngren en ramträff från att utöka HV-ledningen, men annars var det Frölunda som alltmer tog över. Med 36 sekunder kvar att spela kunde också en totalt omarkerad Casey Wellman lyfta in kvitteringen. HV71 skulle ändå gå vinnande, för bara 20 sekunder in i förlängningen skickade Simon Önerud in avgörandet till 2-1. Det betydde HV:s första seger över Frölunda för säsongen och tredjeplats i tabellen.

– Lite dubbla känslor, vi tappar en poäng tycker jag. Det är ändå starkt av oss att inte vika ner oss och ta två grymt viktiga poäng, sade matchvinnaren Önerud till C More.