Dominant Brynäs bröt Växjös poängsvit

25 februari 2017 21:10
#VLHBIF

Växjö hade tagit poäng i 19 raka matcher och hämtat upp tvåmålsunderläge de två senaste matcherna, men ikväll tog det tvärstopp mot Brynäs. Bortalaget dominerade från start till mål och vann rättvist med 4-1.

Brynäs var visserligen bortalag, men det kändes som att det var hemmalaget Växjö som satt kvar i den berömda bussen när matchen startade. Brynäs hade 10-1 i skott efter halva första perioden och även rättvist ledningen med 1-0 sedan att Oskar Lindblom hittat plockhandskrysset bakom Joachim Eriksson i hemmakassen. Växjö spelade upp sig något när man fick dubbla chanser i numerärt överläge, men 1-0 stod sig perioden ut.

Andra perioden blev i det närmaste en karbonkopia av den första. Stor Brynäsdominans i både spelet och skottstatistiken, och Kevin Clark kunde till slut brunka in sitt 22:a mål för säsongen till 2-0. Växjös Eric Martinsson skrädde inte orden om sitt lags insats:

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är riktigt dåligt. Det finns inga ursäkter till att vi spelat såhär jävla dåligt, sa en fåordig Eric Martinsson till C More.

Snabbt avgörande

Tredje perioden var endast en minut gammal när Jacob Blomqvist stängde matchen med sitt 3-0-mål. Visserligen reducerade Toumas Kiiskinen mot slutet, men med två sekunder kvar fastställde Mannberg slutresultatet till 4-1 i öppen kasse. Brynäs tog därmed sin åttonde raka seger.

– Vi gör en riktigt bra match idag. Vi äger de första två perioderna och ger inte Växjö de ytor de vill ha. Vi har spelat bra på sista tiden och varit väldigt effektiva, sa Thomas Berglund, Brynäs tränare, till C More efter matchen.