DIF

Starkt Djurgården straffvann - flåsar Karlskrona i nacken

1 mars 2017 21:40
#DIFVLH

Djurgården tog på onsdagen tredje raka vinsten efter att ha besegrat serieledande Växjö efter straffläggning. Matt Anderson blev hjälte och sköt stockholmarna närmare slutspel.

Djurgårdens jakt på slutspel gick ikväll vidare när serieledande Växjö, med två raka nederlag, kom på besök. Stockholmarna skulle vid tre poäng endast vara en poäng bakom tiondeplacerade Karlskrona. Det skulle visa sig att de fick en drömöppning i den jakten. Redan efter 38 sekunder satt nämligen 1-0 efter att Mikael Ahlén serverat Linus Johansson i en två mot en-situation och Johansson kunde enkelt raka in pucken förbi Joacim Eriksson i Växjökassen. Djurgården fortsatte att trycka på för ytterligare mål i den första akten och Eriksson fick jobba hårt. Sedan, från egentligen ingenstans, kom kvitteringen. Tuomas Kiiskinen vann pucken bakom målburen och hittade landsmannen Olli Palola framför densamma. Han gjorde inget misstag och pricksköt in kvitteringen i krysset bakom Adam Reideborn.

I den andra perioden inledde Djurgården återien urstarkt och Växjö tvingades ta en timeout. Efter den vaknade gästerna till och jämnade ut matchbilden. Några mål, det bjöds vi dock inte på under perioden.

"Gneta för varje poäng"

Inte heller i den tredje akten skulle vi få se några mål på Hovet och perioden var relativt chansfattig och matchen gick till förlängning. Där skulle Djurgården få en bra chans att avgöra i powerplay men lyckades inte få hål på Eriksson. Istället skulle matchen avgöras på straffar och där fortsatte målvaktern att glänsa, men på den 15:e (!) straffen lyckades Matt Anderson skjuta två poäng till Djurgården. I och med det är stockholmarna endast två poäng från Karlskrona på den sista slutspelsplatsen.

– Poängen så här års är svåra att få tag i, men jag är riktigt glad att vi tar två poäng. Vi måste fortsätta jobba hårt och gneta för varje poäng, sa Djurgårdens Matt Anderson i C More.