Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Luleå
LHF

Holös tar upp kampen med Melart

2 mars 2017 13:00
#FBKLHF

När Färjestad tar emot Luleå i säsongens sista SHL-möte står backbjässarna Jonas Holös och Ilari Melart i fokus. Inte för att de varit stora och starka, utan för att de öst in mål i de tidigare inbördes mötena.


Formkollen

Färjestad har fortfarande en kvartsfinalplats inom räckhåll. Bortsett från smällen mot Linköping (1-5) har laget hållit nollan i tre matcher på sistone, Lars Haugen i två och senast höll Stefan Steen sin första nolla i klubben. Värmlänningarna har fem poäng upp till Skellefteå på andra sidan strecket.

Segern mot Rögle satt säkerligen riktigt skönt för Luleå, dels i kampen om slutspel men också för att sätta stopp för en tre matcher lång förlustsvit.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • De två senaste mötena mellan lagen har varit oavgjorda efter ordinarie tid. De har sedan varsin seger efter förlängning. Färjestad vann dessförinnan säsongens första möte.
  • Luleåbacken Ilari Melart brukar inte förknippas med en sprudlande offensiv, han har gjort fem mål totalt under säsongen. Tre av dem har kommit mot Färjestad och honom får Karlstadlaget se upp med, han hade nämligen tre assist i Luleås senaste match.
  • I Färjestad är det också en back som lyckats bäst i de inbördes mötena, Jonas Holös, inte heller han den mest offensiva egentligen. Även han har gjort tre mål i dessa möten.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKLHF