Ny nolla för Steen i Färjestads storseger

2 mars 2017 21:32
#FBKLHF

Stefan Steen i Färjestad är inne i en kalasform just nu och höll sin andra raka nolla när Luleå besegrades klart och kontrollerat med 5-0.

Det var fartfyllt och mycket kamp när Färjestad tog emot Luleå. Båda lagen bjöd upp till dans och det skapades chanser åt båda håll, men bra målvaktsspel från både Stefan Steen och Filip Gustavsson höll siffrorna nere. Men med bara sekunder kvar av första perioden skulle första målet komma. Alexander Johansson skickade ner pucken mot mål och via en Luleåskridsko studsade 1-0 in något turligt för Färjestad.

Utvisningar som fällde Luleå

Den andra perioden präglades av Färjestad som fick pressa på en hel del, mycket eftersom att Luleås att ofta och mycket i utvisningsbåset. I powerplay kom också 2-0 till hemmalaget genom Mikael Wikstrand.

Luleå hade sedan chanser till reducering, men istället stack Rasmus Asplund upp i en kontring i numerärt underläge, och fri med Gustavsson lirkade han in 3-0 snyggt i nättaket.

Den tredje perioden blev mest en transportsträcka. Luleå försökte komma närmare men lyckades inte få hål på Steen under denna afton. Istället skulle Färjestad göra två mål till när Per Åslund och Joakim Nygård skrev in sig i målprotokollet med 4-0 respektive 5-0.

– Våra utvisningar i andra perioden tar död på vår energi. Första halvan av matchen är bra, andra halvan inte bra, sa Petter lasu Nilsson till C More efter matchen.