Hemma
Luleå
LHF
Borta
Leksand
LIF

Kampen om slutspel fortsätter för Luleå

4 mars 2017 10:00
#LHFLIF

Luleå Hockey går fortsatt en tuff batalj mot Karlskrona och Djurgården om att nå åttondelsfinal. När serien nu går in i sitt slutskede är alla poäng av stort värde och för Luleå gäller bara tre poäng i lördagens möte mot Leksand.


Formkollen

Med bara en seger på de fem senaste matcherna letar Luleå fortsatt efter en jämn formkurva som pekar i positiv riktning. Norrbottningarna har haft svårt att hitta en jämnhet i spelet under säsongen och har pendlat en hel del i prestationerna. Som exempel kan de två senaste matcherna spegla lagets prestationer ganska väl då tisdagens stabila 3-0 seger mot Rögle byttes mot en storförlust i torsdags mot Färjestad med klara 5-0.

Positivt för Luleå är däremot att man tagit poäng i samtliga hemmamatcher under år 2017.

Nu ställs man mot Leksnánd. Gästerna har inte mycket att spela för längre då man under torsdagen blev första laget som är klart för kvalspel från SHL. Detta efter att ha förlorat det viktiga mötet mot Rögle med 4-1. Detta gör att Leksand nu får sikta in sig på att samla kraft och form i slutdelen av SHL.

Läget i lagen

Hos Luleå har skadeläget varit detsamma den senaste tiden. Det innebär att backarna Christian Jaror och Brendan Mikkelson, samt forwarden Gustav Rydahl saknats en tid. Joakim Hillding har inte spelat de två senaste matcherna.

Leksand saknade endast Janos Hari senast. Han var då sjuk och det återstår att se om han hinner tillfriskna till bortamatchen mot Luleå.

Notera att

  • Samtliga tidigare möten mellan lagen har slutat med minst tre måls marginal.
  • Oskar Lang i Leksand har gjort poäng i fyra av sina fem senaste matcher.
  • Luleås Anton Hedman har endast gjort ett mål på de tio senaste matcherna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFLIF.