Det går inte göra mål på Steen - Färjestad närmare sjätteplatsen

4 mars 2017 18:32
#FBKHV71

Färjestads defensiv fortsätter att sprida skräck i SHL-motståndarna. Idag kom femte nollan på de sex senaste matcherna och tredje raka för Stefan Steen när klubben slog HV71 och närmade sig en direktplats till kvartsfinal.

Snackisen på förhand var om Färjestads superdefensiv, med fyra nollor på de fem senaste matcherna, kunde stå emot formtoppade HV71. Stefan Steen som fick förtroendet i hemmakassen hade in för matchen hållit två raka nollor.

– Det går fort därute, det är mycket spelvändningar och en ganska rolig match att titta på skulle jag tro, sa Färjestads Gustaf Thorell till C More efter den första perioden.

Nog var den första akten underhållande och bjöd på flera vassa chanser, men några mål, det bjöds vi inte på.

Efter endast 3:27 i den andra akten kom sedan målet. Alexander Johansson bröt in mot mål, avlossade ett skott och på returen var Gustaf Thorell först och forcerade in 1-0 till hemmalaget. Färjestad var det hetare laget under perioden, vann skottstatistiken med 13-5 men fick inte in någon mer puck bakom duktige HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

Tvåårig förlustsvit bruten

Den tredje perioden var jämn med liten fördel för gästerna, men de fick aldrig hål på Färjestads burväktare Stefan Steen som höll sin tredje raka nolla. Det var dessutom Karlstadklubbens femte (!) på de sex senaste matcherna och lagets defensiv har verkligen hittat rätt i slutskedet av säsongen. Segern innebär även att förlustsviten mot HV71, som varat i sju matcher och drygt två år, bröts. I och med Skellefteås förlust mot Karlskrona är det bara två poäng upp till den åtrovärda sjätteplatsen som innebär kvartsfinalspel.

– Jag vet inte hur det är möjligt. Grabbarna gör en fantastisk match även idag. Vi håller de på utsidan, krigar ner dem och det var vilja idag. Jag tror det är första gången i hela mitt liv jag håller nollan i tre raka matcher så jag vet inte riktigt vad jag ska säga, sa Färjestads supernolla Stefan Steen i C More.