HV71 vann och säkrade andraplatsen

9 mars 2017 21:31
#HV71FBK

Efter en härlig kamp lyckades HV71 besegra Färjestad och skicka värmlänningarna till åttondelsfinal. För HV71 innebar kvällens resultat att laget slutar tvåa efter Växjö.

Den första perioden bjöd på två mål, snygga mål dessutom. Färjestads Marcus Nilsson fick pucken av Milan Gulas efter en spelvändning och mitt i slottet snärtade han in pucken vid stolpen redan i den andra minuten. HV71:s kvittering kom tio minuter senare när Färjestad just blivit fulltaligt efter en utvisning. Adam Almquist avlossade ett rejält skott från blålinjen och pucken gick in bakom en skymd Stefan Steen i Färjestadsmålet.

I övrigt var det jämnt spel, och lagen hade en del fina chanser, bland annat träffade Sebastian Erixon målramen i slutet av perioden.

– Jag är helt nöjd med första perioden. Vi ska försöka stänga av det långa passet när de spelar back back, kommenterade Leif Carlsson i den första periodpausen.

Även den andra perioden bjöd på vackra mål även om HV71:s 2-1-mål kanske var mer ett slumpmål. Pär Arlbrandt fick en sidledspass och det såg ut som om Stefan Steen tappade greppet och hamnade helt ur position vilket gav öppet mål.

Joakim Nygårds kvittering till 2-2 var en stark prestation nära målet, när han bröt in från nära håll och fick in pucken bakom Linus Söderström i HV71-målet. I slutet av perioden fick sedan Kevin Stenlund en drömträff, direkt efter tekning snärtade han från slottet in pucken i det bortre krysset. Färjestad hade kvitteringschans när Alexander Johansson kom loss i slutsekunderna, men återigen var det målramen som hindrade ytterligare Färjestadsmål.

"Inget riktigt hot"

Den tredje perioden blev ett ställningskrig, Färjestad försökte, men HV71 spelade stabilt i försvaret och tillät aldrig gästerna att komma riktigt nära målet. Trots allt var det dock bara ett mål som skiljde och Färjestad var aldrig bortskrivna. I slutet blev det superdramatik när Färjestad vände spelet och Alexander fick friläge med bara sekunder kvar av matchen, men pucken gick inte in och HV71 kunde pusta ut.

– Jag tycker inte det var någon fara, inget hot riktigt. Jag tycker vi går in med en härlig känsla, spelet stämmer inte till hundra, men vi kämpar och vinner mot ett starkt Färjestad, kommenterade HV71:s tränare Johan Lindbom till C More efter matchen.

Nu blir HV71 tvåa i SHL och ställs i kvartsfinalen mot det lag som kvalificerar sig från åttondelsfinallagen som hade näst lägst placering i SHL. Färjestad är ett av dem, värmlänningarna kommer i åttondelsfinalen få möta Djurgården.