Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Luleå har sitt öde i egna händer

9 mars 2017 13:00
#LHFRBK

Den sista omgången i SHL är här och för Luleås del kommer det att vara en dramatisk avslutning. Norrbottningarna slåss för att nå åttondelsfinal, och man har allt i egna händer när Rögle kommer på besök till Coop Norrbotten Arena.


Formkollen

Luleå åkte på en rejäl stjärnsmäll i senaste matchen när HV71 visade sin styrka i Kinnarps Arena och segrade med klara 6-0. Luleå var inte alls med i matchen och hängde inte med i hemmalagets tempo. Trots den förlusten har Luleå allt i egna händer när serien nu ska avslutas. Seger mot Rögle, och Luleå tar en åttondelsfinalplats.

För Luleås del är det bra att matchen spelas på hemmais. Luleå har nämligen tagit poäng i samtliga hemmamatcher under år 2017. Dessutom har man vunnit samtliga tre tidigare möten mot Rögle denna säsong.

Rögle har inget att spela för mer än äran och formen inför det kval som komma skall. Ängelholms-laget är redan klara för kval och är fast på sin trettondeplats i tabellen, oavsett hur torsdagens match slutar. Dock kommer Rögle till spel med gryende form, efter att ha pulveriserat Örebro senast med klara 5-1.

Läget i lagen

Luleå har haft samma trupp att tillgå den senaste tiden. Brendan Mikkelson, Christian Jaros och Gustav Rydahl har varit skadade. Joakim Hillding har inte heller spelat de senaste matcherna.

Rögle har fortsatt en hel del namn på frånvarolistan. David Åslin var dock tillbaka i den senaste matchen.

Notera att

  • Luleå tagit poäng i samtliga hemmamatcher under 2017.
  • Luleå vunnit samtliga matcher mot Rögle denna säsong.
  • Lagen möttes förra tisdagen, då vann Luleå med 3-0.
  • Luleå går till åttondelsfinal så länge Karlskrona inte tar två poäng mer än vad Luleå gör.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFRBK.