KHK

Karlskrona vann förgäves - säsongen över

9 mars 2017 21:47
#KHKÖRE

Karlskrona behövde en seger och samtidigt lita på att andra resultat gick lagets väg. Segern ordnade man utan några problem med 4-0 mot Örebro. Men de andra resulaten gick inte Karlskronas väg, och säsongen är därmed över.

Karlskrona var tvingat till seger i sista matchen mot Örebro, och kom ut heltaggat till match. Men det gjorde även Örebro som mötte upp hemmalaget bra och bjöd på ett svängande spel.

Det var ändå Karlskrona som hade mest puck och som skapade mest, men 0-0 skulle stå sig efter den första perioden trots flera chanser i numerärt överläge för hemmalaget.

Karlskrona skulle dock få utdelning för sitt spelövertag. I den andra perioden kom målen där Jimmy Andersson styrde in 1-0, Marcus Paulsson smällde snyggt in 2-0 när han kom fri, och i powerplay satt 3-0 efter att Joel Kellman glömts bort i markeringen vid den bortre stolpen.

– Hockey är inte alltid logiskt. Vi är bättre i den andra än i den första perioden, men då kommer målen, sa Marcus Weinstock i Örebro till C More i paus.

Säsongen över för Karlskrona

Karlskrona kontrollerade spelet i den tredje perioden och Marcus Paulsson skulle göra sitt andra för kvällen när han sprätte in 4-0. Segern var aldrig hotad, men det räckte inte denna kväll då både Djurgården och Luleå vann sina matcher. Det gör att Karlskrona slutar elva i årets SHL och därmed missar slutspel.

– Det är surt med tanke på att vi varit högt upp i tabellen under säsongen, sa Mattias Guter efter matchen till Karlskrona.