Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Örebro
ÖRE

Seger är allt som räknas för Karlskrona

9 mars 2017 13:00
#KHKÖRE

Karlskrona jagar febrilt en plats till åttondelsfinal och i SHL:s sista omgång måste man vinna för att chansen ska leva vidare. För motståndet står Örebro. Ett Örebro som avslutar sin säsong under torsdagskvällen.


Formkollen

Karlskrona har haft en gryende form på slutet i sin jakt på slutspel. Lördagens fina insats mot Skellefteå gav eko i hockeysverige, men den fina insatsen lyckades inte Karlskrona följa upp i bortamötet mot Brynäs som slutade med förlust.

Det gör att Karlskrona är i ett prekärt läge inför seriens sista omgång. Det måste bli seger mot Örebro samtidigt som antingen Luleå eller Djurgården förlorar sina matcher. Ödet ligger således inte helt i Karlskronas egna händer.

Örebro har inget att spela för när det handlar om positioner i tabellen. Laget kommer att sluta på tolfte plats i tabellen och när torsdagens match är slut, är också Örebros säsong över. Men även om gästerna inte har något att spela för, så vill man säkerligen avsluta med stil, och också visa sig från sin bästa sida.

Läget i lagen

Karlskrona har i sina senaste matcher saknat Alexander Deilert och Niklas Arell.

Örebro har haft en del spelare borta den senaste tiden. Senast saknades också Bobbo Pettersson utöver de tidigare skadade spelarna. Dock var Kalle Jellvert tillbaka från skada senast.

Notera att

  • Karlskrona är beroende av andra resultat för att nå åttondelsfinal.
  • Örebro har vunnit två av lagens tre tidigare möten.
  • Libor Hudacek i Örebro har gjort poäng i fem av de sju senaste matcherna.
  • Karlskrona har vunnit tre av sina fem senaste hemmamatcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKÖRE.