Hemma
Linköping
LHC
Borta
Frölunda
FHC

Linköping har siktet inställt på elfte raka och andraplatsen

9 mars 2017 13:00
#LHCFHC

Linköping har allt i egna händer när det gäller andraplatsen. Tre poäng mot Frölunda och det är klart, dessutom förlängs i så fall hemmasviten till elva raka vinster. Frölunda kommer dock ge allt för att ta placeringen från östgötarna.


Formkollen

Linköping har varit segerrikt i fem av sina sex senaste matcher. Det som dock imponerar allra mest är hemmaspelet. Under 2017 har laget varit omutligt i Saab Arena och tagit tio raka vinster, nio av dem är fullpoängare. En andra plats i tabellen innebär hemmaplansfördel i en eventuell semifinal, något som kan komma att bli viktigt och Linköping lär inte släppa ifrån sig poängen enkelt.

Frölunda har vacklat lite i sin form och har endast tre segrar de åtta senaste. På bortaplan har spelet fungerat något bättre och laget har vunnit två av de tre senaste. Hur det än går i matchen kommer göteborgarna minst bli fyra i tabellen och således ha hemmafördel i sin kvartsfinal.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Broc Little jagar Joakim Lindström i poängligatoppen. Inför sista omgången av SHL har den finurlige amerikanen en poäng att ta ikapp.
  • Frölundas Casey Wellman var riktigt het mot Skellefteå senast, stod för ett mål och skickade sju skott mot mål.
  • Linköping har vunnit alla tre möten mellan lagen under säsongen.
  • Linköping har gjort minst tre mål framåt de sex senaste matcherna.
  • Patrik Carlsson i Frölunda är het och har sju poäng, varav fem mål, de fem senaste.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCFHC.