• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Malmö krossade Luleå i första åttondelen

11 mars 2017 20:20
#MIFLHF

Luleå räckte inte till borta mot Malmö när lagen möttes i den första åttondelsfinalen. Hemmalaget vann komfortabelt och behövde inte förta sig.


Senast Luleå vann en bortamatch var i mitten av januari i just Malmö. Därefter har det blivit nio raka förluster på bortaplan och i den här åttondelsfinalen gick det snett redan från början. I den fjärde minuten satte Rhett Rakshani 1-0 till Malmö efter ett slarvigt Luleåuppspel. Det blev mycket Malmö efter målet, men i en sällsynt Luleåpress sköt Bill Sweatt via lagkamraten Jacob Lagacé in kvitteringen, det mål som skulle bli Luleås enda i matchen.

Malmös Mathias Tjärnqvist har inte gjort något mål tidigare den här säsongen, men satte sitt första efter en inbrytning framför Luleåmålvakten Joel Lassinantti.

– Vi får mycket is att gå på och det gynnar oss, sa Mathias Tjärnqvist till C More och mer is att gå på fick laget när Frederik Storm utökade till 3-1 i ett friläge.

Indianare av Luleå gav kalasträff

Malmö hade strålande utdelning med tre mål på nio skott. Skottstatistiken efter den första perioden var 9-9.

Luleå tvingades efter en tidig utvisning inleda den andra perioden i numerärt underläge men klarade det strålande och det kan ha tänt ett visst hopp. Det hoppet släcktes brutalt när en Luleåspelare vid sargkanten i egen zon skickade pucken rakt in i banan, Malmös Nichlas Hardt mötte direkt och fick kalasträff till 4-1. Olyckan grinade Luleå i ansiktet den här matchen. Bill Sweatt fick ett jätteläge att reducera, men pucken gick inte in och i spelvändningen gjorde istället Andreas Thuresson 5-1 till hemmalaget.

Vinner många lösa puckar

Målet blev en tydlig brytpunkt i matchen som kraftigt gick ner i tempo och gav en allmänt avslagen känsla.

– En-mot-en-kamperna förlorar vi alldeles för många. Vi sätter varandra i dåliga situationer och de straffar oss i dag. Vi kan inte hålla i och vänta på den perfekta passningen, sa Luleås Johan Harju till C More.

Den tredje perioden var en transportsträcka där Rhett Rakhshani kunde sätta sitt andra mål i matchen och fastställa slutresultatet 6-1.

– Vi vill sätta press över hela banan och det tycker jag vi gör i dag och vi vinner många lösa puckar, analyserade Malmös Nichlas Hardt till C More efter matchen.

Nu får Luleå åka hem och ladda om för att försöka kvittera matchserien hemma på måndag.

Kommande match:

  • Luleå-Malmö, måndag 13 mars 19:00
  • Ev. Malmö-Luleå, onsdag 15 mars 19:00