Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Norr mot söder när åttondelsfinalerna inleds

10 mars 2017 15:45
#smslutspel2017

Det är nord mot syd som gäller när åttondelsfinalerna i SHL tar sin början. Malmö har hemmaplansfördelen när kampen om att nå kvartsfinal startar under lördagen då Luleå kommer på besök.


Formkollen

Malmö har länge kunnat förbereda sig väl inför det som komma skall, då man haft förutsättningarna om spel i åttondelsfinal klara för sig en tid. Formen har sakta varit stigande också och SHL avslutades med en stark seger borta mot seriesegrande Växjö i en målexplosion som slutade 4-5.

Luleå har blandat och gett under säsongen, och framförallt har det synts på hemmaplan kontra bortaspelet. Hemma i Luleå, är laget oerhört starka med poäng i samtliga matcher under år 2017. På bortais har Luleå däremot nio raka förluster. En trend som måste brytas om Luleå ska nå en kvartsfinal.

Läget i lagen

Malmö har fått tillbaka en hel del spelare som saknats på slutet av säsongen. Men senast saknades ändå en hel del spelare.

Hos Luleå har det varit samma spelare saknade den senaste tiden. Återstår att se om någon av dessa är redo till matchen i Malmö. Störst chans har kanske Bill Sweatt som varit sjuk.

Notera att

  • Lagen har vunnit två matcher var mot varandra denna säsong.
  • Malmös Oscar Alsenfelt vann SHL:s målvaktsligapris.
  • Malmö hade under säsongen SHL:s bästa powerplay.
  • Luleå är ett av seriens bästa lag på att vinna tekningar i egen zon.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLHF.