• Huvudsponsorer

Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Robin Alvarez sköt Malmö till kvartsfinal

13 mars 2017 21:55
#LHFMIF

Malmö är klara för kvartsfinal efter att ha besegrat Luleå med 2-0 i matcher i åttondelsfinalen. Den andra matchen var en svängig historia som slutade 4-5 efter ett sent avgörande av Robin Alvarez.


Inför matchen sa Luleå att man skulle komma ut hårt. Och det var något man tog tillfasta på då man satte hög fart från start, med hård press framåt. Men Malmö hade tagit med sig lördagens effektivitet och på deras två första skott på mål gick man ifrån till en 0-2 ledning genom Jens Olsson och Nichlas Hardt.

Mål som hade kunnat sänkt Luleås fart, men hemmalaget fortsatte att pressa på. Det skulle också ge resultat. Craig Schira reducerade från backplats och Petter Emanuelsson kvitterade i powerplay i en period som innehöll bra fart och hårda dueller.

Lång videogranskning

Målfesten fortsatte i den andra perioden som bara var dryga minuten gammal när Petter Emanuelsson grävde in sitt andra mål för kvällen fram till 3-2. Malmö kom dock igen och via en projektil av Nils Andersson var det 3-3 på tavlan. Pucken gick in via ribban och efter det målet bytte Luleå målvakt. Ut med Joel Lassinantti och in med Filip Gustavsson.

Luleå hade sedan en puck till i nät, men efter en lång videogranskning dömdes målet bort då en Luleåspelare stört Oscar Alsenfelt i målgården.

Det svängiga matchen fortsatte i den tredje perioden. Malmö tog ledningen med 3-4 i numerärt underläge när Fredrik Händemark stod för en läcker soloprestation. Luleå kom dock tillbaka i matchen när Bill Sweatt kvittarde till 4-4.

Matchen böljade åt båda håll och och med endast 37 sekunder kvar av matchen kom avgörandet. Robin Alvarez åkte in i zon, smällde av en kanon, rätt upp i krysset, och det skottet skickade Malmö till kvartsfinal

– Det var en kul match stt spela. Bra tempo och mycket kamp, sa matchvinnaren till C More efter matchen.