Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Nu ska det avgöras: Färjestad eller Djurgården till kvartsfinal?

15 mars 2017 13:00
#Smslutspel2017

Efter varsin seger kommer kvällens match i Löfbergs Arena bli helt avgörande. En vinst och det blir spel i kvartsfinal, en förlust och säsongen är slut.


Formkollen

Ledda av en fantastisk hemmapublik såg Djurgården till att fixa ett tredje och helt avgörande möte i Karlstad. Stor matchvinnare blev Gustav Possler som satte avgörande 4-3 i förlängning. Vinsten innebar också en förlängd hemmasvit till fyra raka segrar.

Färjestad är även de starka hemma och har vunnit sina tre senaste hemmafighter. Ett skönt facit att ha i ryggen för värmlänningarna inför avgörandet i Löfbergs Arena.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna i de senaste matcherna. Johan Ryno är avstängd efter en tackling mot huvudet i förra matchen. Se situationen och läs om beslutet från disciplinnämnden här.

Notera att

  • Färjestad har endast släppt in ett mål och har målskillnaden 10-1 de senaste tre hemmamatcherna. På de fem senaste har laget hållit tre nollor.
  • Alexander Johansson har nätat i båda åttondelsfinal-matcherna.
  • Markus Ljungh var riktigt het senaste och stod dessutom för ett mål. Poängen innebar att han höll sin poängsvit i liv, den är nu sex matcher lång.
  • Vinner Färjestad väntar HV71 i kvartsfinal. Skulle Djurgården gå vidare möter de seriesegraren i SHL, Växjö.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKDIF.