Tung kvittering - men Hardt frälste Malmö

17 mars 2017 22:20
#SMslutspel2017

Malmö tog till sist hem rond ett av kvartsfinalen - trots en riktig smäll i slutsekunderna. Med en sen kvittering pressade Växjö fram förlängning, där Nichlas Hardt avgjorde 17 minuter in.

Det var en blåorange storm som väntade Malmö i Vida Arena. Seriesegraren Växjö klev ut med fart och skickade allt i offensiv riktning under matchupptakten. Olli Palola hade en giftig styrning efter bara sekunder som Oscar Alsenfelt räddade, medan Jeff Tambellini vek in från kanten kort därpå.

Mycket mer än så blev det inte i chansväg för Växjö, även om laget dominerade stora delar av den första perioden. Malmö växte in med tiden och Erik Forssell hade även ett fint läge då skåningarna pressade på i powerplay. Viktor Andrén räddade Växjö den gången och det var fortsatt mållöst in till periodvilan.

Hardt: "Vi är verkligen värda segern"

I matchupptakten hade Växjö öppnat piggt, men i mittenakten var det Malmö som drev upp tempot. Andreas Thuresson styrde tidigt rakt mot mål och skapade ett dubbelläge, något som Andrén stoppade. Halvvägs in i perioden vann sedan gästerna pucken i offensiv zon och Robin Alvarez bollade först upp pucken innan han på volley slog in den till 0-1. Ledningen var minst sagt rättvis, för Malmö ägde den andra perioden fullständigt mot ett uddlöst Växjö som inte fick iväg ett enda skott på mål.

Något bättre skulle det bli i tredje, även om hemmalaget behövde tid för att växla upp offensiven. Efter en trevande första halva tilltog pressen alltmer och i slutminuterna var det dramatiskt. Med klockan på 19.50 höll sig också Tuomas Kiiskinen framme och slog in kvitteringen till 1-1. Det gav förlängning, där båda lagen hade sina chanser att avgöra. Matchvinnare blev till sist Nichlas Hardt som i numerärt överläge slog in 1-2 för Malmö med 17 minuter spelat.

– En härlig känsla, man drömmer om att få avgöra därute. Jag tycker verkligen att vi är värda segern idag, det är väldigt tufft när de gör mål med tio sekunder kvar. All eloge till laget, berömde matchvinnaren Hardt i intervju med C More.