Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Växjö vill bryta den negativa trenden mot Malmö

17 mars 2017 13:00
#Smslutspel2017

Malmö knep till slut den sista slutspelsplatsen och ställs nu mot seriesegrarna Växjö i en matchserie i bäst av sju matcher. Under säsongen har Malmö vunnit de två senaste mötena och smålänningarna noterades för vinst i de två första.


Formkollen

Växjö har haft ett lite längre uppehåll än gästande Malmö. Smålänningarna spelade senast den 9 mars och det var mot just Malmö, som vann matchen med 5-4. Växjö är med andra ord riktigt revanschsuget ikväll. I de sista omgångarna av SHL hade Växjö det lite svajigt och bjöd på blandade resultat. Under mars månad tog hemmalaget bara sex poäng av femton möjliga.

Malmö däremot kommer med ett skapligt facit i bagaget. Efter att ha knipigt den sista slutspelsplatsen efter att ha slagit ut Luleå med vinst i två raka matcher, vann Malmö även som bekant den sista omgången mot Växjö. Kan Malmö behålla sin segersvit mot seriesegrarna?

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna i de senaste matcherna.

Notera att

  • Under de fyra mötena under säsongen vann Växjö det två första med 3-0 och 2-1. Malmö tog sedan revansch och vann de två sista, 4-3 efter straffar och den sista omgången med 5-4.
  • I de fyra sista omgångarna noterades Växjös Emil Pettersson för sex poäng (2+4).
  • I det senaste mötet mot Malmö gjorde Ville Leino en assist, detta efter att ha varit poänglös i åtta raka matcher.
  • I dubbelmötet mot Luleå gjorde Malmös Nichlas Hardt fem poäng (2+3).
  • Frederik Storm har gjort poäng i fyra raka matcher, han har noterats för ett mål och fem assist.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHMIF.