MIF

Borta bäst - Malmö vann nya dramat

21 mars 2017 21:55
#SMslutspel2017

Det är fördel Malmö i kvartsfinalen, men laget fick slåss för segern ända in i slutsekunderna. Växjö besegrades med 3-4 och nu leder Malmö med 2-1 i matcher - efter idel bortavinster.

Med två dramatiska förlängningsavgöranden bakom sig var känslorna heta inför rond tre av Växjös och Malmös kvartsfinal. Lagen visade även det i en intensiv matchupptakt, där Nichlas Hardt delade ut tre tacklingar redan i det första bytet. Malmö klev ut piggt och det var något som hemmalaget svarade upp på. Chansmässigt var Philip Holm också mycket nära för Växjö, med ett skott styrdes via Malmöben.

Gästerna skapade samtidigt fint tryck i sitt numerära överläge och radade upp chanser, samtliga stoppades av Joacim Eriksson. Matchbilden var långa stunder av den första perioden rejält uppskruvad och spelet vände i båda riktningar med många kontringar. I just en omställning satte Frederik Storm i slutskedet fart, stänkte dit pucken i bortre krysset och gav Malmö ledningen.

Växjö nära ny upphämtning

Siffrorna jämnades snabbt ut i mittperioden, för efter bara 1.35 styrde Linus Fröberg med magen in kvitteringen. Växjö var på gång, men bara minuten senare åkte laget på en smäll då Dennis Everberg åkte på ett match penalty efter att ha satt klubban i ansiktstrakten på Nils Andersson. Malmö tog vara på den chansen och i spel fem mot tre slog Ilari Filppula turligt 1-2 i nät via motståndarklubba. Växjö svarade upp bra på underläget och lade in en vårdslös offensiv, men mitt i den kontrade Christoffer Forsberg in 1-3 via ett friläge.

Precis som i mittenakten dröjde det bara en och en halv minut innan Växjö i slutperioden nätade, denna gång genom Josh Hennessy på en magisk framspelning från Jeff Tambellini. Malmö hade sedan ett moment där laget radade upp chanser och Eriksson svarade för ett par galna räddningar. Något senare fick målvakten kapitulera, då Rhett Rakhshani efter videogranskning fick sitt 2-4 godkänt.

Växjö har stått för starka upphämtningar tidigare och var mycket nära att än en gång lyckas. Robert Rosén skapade nerv 28 sekunder från slutet och Cristopher Nihlstorp räddade i slutsekunderna Malmö, som höll undan till en dramatisk seger. Det betyder 2-1 i matcher för skåningarna efter enbart bortavinster.

– Det kändes verkligen som en slutspelsmatch och som en avgörande match. Det är en tät serie och alla matcher kan gå åt båda håll. Tack till Nihlstorp som kom in och räddade mycket, sen gjorde vi några mål framåt också, kommenterade Malmös Rhett Rakhshani för C More.