Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Skjuter Emil Pettersson Växjö till ledning i matchserien?

21 mars 2017 13:00
#VLHMIF

Växjö kvitterade matchserien senast efter att ha vänt ett 2-0-underläge i Malmö. Stor hjälte blev Emil Pettersson med två mål, det senare - matchavgörande i förlängningen. Frälser centerstjärnan Växjö igen?


Formkollen

Växjös vändning och seger senast var blytung. Nu är det helt jämnt i matchserien och hemmaplansfördelen är tillbaka hos Smålandsklubben. Hemma i Vida Arena har laget dock fallit de tre senaste matcherna och i fyra av de fem senaste. Ett facit som måste förbättras om klubben ska nå semifinal.

Samtidigt som det var viktigt för Växjö med segern senast svider det nog ordentligt hos Malmö som hade 2-0 i matchen och var en hårsmån ifrån samma siffror i matchserien. I och med förlusten bröts också klubbens segersvit på fyra raka matcher. Klubbens vinstsvit på bortaplan är dock intakt och uppe i tre raka viktorior.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det såg ut i trupperna i den senaste matchen.

Notera att

  • Nichlas Hardt har tänt till lite extra i slutspelet och har poäng i fem raka matcher. Under de matcherna har powerforwarden gjort totalt åtta poäng.
  • Emil Pettersson gjorde två mål senast, det ena matchavgörande och han har åtta poäng de sex senaste matcherna.
  • Oscar Alsenfelt har startat samtliga Malmös matcher i slutspelet och lär även stå ikväll. På andra sidan väntas Joacim Eriksson vakta buren.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHMIF.