Mirakulös vändning av Malmö, har seriesegrarna i brygga

23 mars 2017 21:58
#MIFVLH

Växjö hade ett till synes hårt grepp om matchen när tredje perioden drog igång. Ledning med 3-0 men då trampade Malmö gasen i botten, satte tre snabba och Andreas Thuresson avgjorde sedan i förlängningen.

Idel bortasegrar, det var facit innan nedsläpp, och efter en jämn inledning tog Växjö kommandot alltmer ju längre perioden led. Gästerna fick också utdelning två gånger om, två mål som påminde en hel del om varandra. Ville Leino med pucken bakom förlängd mållinje och med geniala passningar fram till lagkamrater framför kassen. Första gången hittade han Robert Rosén och andra gången till Emil Pettersson. 0-2 och Malmö var inte nöjda med hur det såg ut.

– Vi är alldeles för veka i egen zon och den aggressivitet vi tidigare haft har vi inte just nu, sa Malmös Jens Olsson till C More.

Växjö hade verkligen fått med sig energi in i matchen. De fortsatte vara spelförande i andra perioden och 0-3 kom efter 8:54. Målet kom i en spelvändning där Emil Pettersson samspelade med målskytten Tuomas Kiiskinen.

Chockupphämtning av Malmö

Malmö kämpade på men fick jobba betydligt hårdare för sina målchanser. Men i tredje perioden kom hemmalaget ut och fick starta i numerärt överläge. Där blev det utdelning direkt genom Frederik Storm.

Nu flög Malmö fram och 2-3 pricksköt Mathias Tjärnqvist följt av 3-3 av Robin Alvarez när matchklockan bara hade tickat upp till 3:51. En fantastisk och sett till de två första perioderna oväntad händelse. Växjö hämtade sig och matchen gick för tredje gången av fyra möjliga hittills i matchserien till förlängning.

Där böljade spelet fram och tillbaka och matchvinnare blev Andreas Thuresson som slog in sin egen retur 8:44 in i förlängningen.

– En jäkla moral, vi lägger oss inte ner och dör. Vi visar i tredje vilken hockey vi kan spela. Publiken hjälper oss och när vi får våra första mål höjer vi oss ännu mer med deras hjälp, säger Malmös Andreas Thuresson till C More.