HV71 vidare till semifinal efter fyra raka segrar

24 mars 2017 21:30
#smslutspel2017

HV71 är som första lag vidare till semifinal i årets slutspel. Detta efter att ha slagit Färjestad med 4-0 i matcher. Spiken i kistan slogs in i Karlstad under fredagskvällen efter seger med 3-2.

Att det var kniven mot strupen för Färjestad märktes i inledningen då hemmalaget kom ut med full fart. Man skapade också lägen för att ta ledningen men Linus Söderström visade upp ett storartat spel i gästernas målbur.

Allt eftersom tog HV71 över spelet, och HV visade vad effektivitet innebär. Martin Thörnberg skickade in 0-1 i powerplay och bara minuter senare stänkte Filip Sandberg in 0-2 bakom Stefan Steen.

Andra perioden hann sedan inte bli mer än några sekunder gammal innan Lawrence Pilut genom en soloåkning, läckert sprätte upp 0-3 för HV71. Ett mål som såg matchavgörande ut.

Men Färjestad slogs för sin överlevnad och det märktes då hemmalaget fortsatte att slita hårt, smälla på och spela fysiskt. Det kom också att betala av sig. Milan Gulas reducerade till 1-3 och innan den andra perioden var över hade också Alexander Johansson lirkat in 2-3, och matchen var i fullt liv igen.

– Nu handlar det om att våga vinna. Våga spela för att vända det här. Att våga tro på det, sa målskytten Johansson till C More i paus.

Söderström stod pall i HV-målet

Färjestad gav matchen ett rejält försök i den tredje perioden. Man pressade på och sköt på alla lägen man fick för att få in en kvittering. Det satsades med sex man mot slutet och revs och slets. Men pucken ville inte in.

HV71 och målvakten Linus Söderström visade upp en stark defensiv, höll undan och segrade med 3-2. Därmed går gästerna vidare till semifinal med 4-0 i matcher.

– Vi är väldigt solida och tullar inte på något i vår spelidé. Vi visar bra tålamod genom alla fyra matcher, sa Johan Lindbom, tränare i HV71 till C More efter matchen.