Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Törnqvist fullbordade vändningen - Linköping pressade fram ny fight

26 mars 2017 19:10
#LHCBIF

Brynäs hade ledningen med två mål och såg ut att gå mot semifinal - då bet Linköping tillbaka. Östgötarna hämtade upp underläget och tog matchen till förlängning, där Henrik Törnqvist frälste Saab Arena.


Brynäs hade chansen att kvittera ut en semifinalbiljett på söndagen, samtidigt som Linköping var pressade på seger. Känslorna hade börjat att svalla redan på uppvärmningen, men när lagen gick ut för match var det lugnare. Istället låg fokus på spelet där Brynäs tidigt kom till en fin chans genom Simon Bertilsson, när backen fyllde på i en attack. Linköping kom som närmast när lagkaptenen Niklas Persson fick öppen yta centralt och Broc Little var nära på returen.

Chanserna fortsatte att dyka upp, där Brynäs hade de allra hetaste. Daniel Mannberg kom loss i en kontring medan Ryan Gunderson fick fritt skottfält som Marcus Högberg stoppade. Det var därför fortsatt mållöst inför andra, men där skulle det ta ordentlig fart.

Hämtade upp två mål: "Grymt att vi lyckades vända"

Broc Little var först mycket nära att ge Linköping ledningen med ett skott som gick igenom David Rautio och rensades precis före mållinjen. Även Brynäs hade sina chanser och hade en puck inne genom Jonathan Granström, men som dömdes bort efter videogranskning. Ledningen skulle med klockan på 11.13 ändå komma för Gävlelaget i en omställning, då Juuso Ikonen först missade ett friläge innan Daniel Paille slog till på returen. Samme Paille styrde en stund senare in 0-2 och Brynäs såg där ut att gå mot semifinal.

Linköping skulle dock sälja sig dyrt och i mittperiodens slutskede bombade Andrew Gordon in reduceringen i spel fem mot tre. I tredje fortsatte östgötarna att ligga på framåt, men ett stabilt Brynäs höll länge undan för de klara chanserna. Men med åtta minuter kvar skickade Emil Kristensen in kvitteringen med ett skott som en skymd Rautio var chanslös på. I förlängningen svarade sedan Marcus Högberg för en otrolig räddning, innan Henrik Törnqvist med 6.07 spelat direktsköt avgörande 3-2 till Linköping som nu tvingar fram en match sex i Gävle.

– Helt grymt! Det var en extremt viktig seger, med den här publiken och målet. Grymt att vi lyckades vända!, sade segerskytten Törnqvist i C More.

Nästa match:

  • Brynäs-Linköping, Tis 28 mars 19:00