Malmö till semifinal - seriesegrarna utslagna

27 mars 2017 21:30
#MIFVLH

Malmö är klara för semifinal. Detta efter att ha slagit ut seriesegrande Växjö med 4-2 i matcher. Semifinalplatsen säkrades under måndagen i Malmö Arena när Malmö vann med 2-1 inför storpublik.

Malmö var inte nöjda med starten i matchen senast, och ville ändra på det. Det var något man också märkte under måndagskvällen då hemmalaget kom ut med bra fart och satte en ordentlig press på Växjö.

Även om gästerna då och då stack upp i farliga anfall var det Malmö som ägde den första perioden och Noah Welch kunde också skjuta in 1-0 för hemmalaget inför den stora hemmapubliken.

Malmö hade sedan bud på mer. Man pressade stundtals tillbaka Växjö oerhört hårt och länge, och det hängde flera mål i luften men Joacim Eriksson i Växjökassen spelade oerhört bra.

Istället kom 1-1. I powerplay tog Olli Palola tillvara på en retur från oscar Alsenfelt, rappt skott rätt upp i nättaket och matchen stod och vägde inför den tredje perioden.

Hoppande Malmö Arena tog laget vidare

Det var ett rejält drag i Malmö arena under hela matchen, och spelet på isen bjöd in till ännu mer känsloyttringar med heta dueller och ordentlig hetta. Draget kom att bli än bättre när Rhett Rahkshani hittade pucken framför mål och bombade in 2-1 till hemmalaget.

Än mer press på Växjö som gjorde allt mot slutet för att få in en kvittering. Chanser fanns, men då stod Oscar Alsenfelt i vägen och höll emot. Malmö höll undan, segrade med 2-1 och går vidare till semifinal med 4-2 i matcher.

– Vi har en bra grupp. En trupp full av karaktärer som gör det som krävs, sa matchvinnaren Rhett Rahkshani till C More efter matchen.