Dramatik på hög nivå när Frölunda vann

27 mars 2017 22:12
#SKEFHC

Det blir en sjunde och helt avgörande kvartsfinal mellan Frölunda och Skellefteå. Detta efter att Frölunda på ett dramatiskt sätt vunnit den sjätte matchen i Skellefteå Kraft Arena med 2-1 efter förlängning.

Kniven mot strupen för Frölunda, och det syntes till en början. Gästerna pressade tillbaka hemmalaget, och fick till långa och tunga anfall. Det kom också att betala av sig då Skellefteå drog på sig utvisningar och i powerplay bombade Victor Olofsson in 0-1.

Efter det målet kom Skellefteå mer in i matchen. Det vaskades fram en hel del farligheter, och det var därför inte förvånande när Pär Lindholm kvitterade efter fint förarbete av Joakim Lindström.

Den intensiva matchbilden fortsatte i den andra perioden. Det var ett högt tempo i varje spelsekvens och det smällde ordentligt i varje duell. Lägen saknades inte heller i det böljande spelet men siffrorna hölls nere av två bra spelande målvakter i Joni Ortio och Johan Gustafsson.

Dramatik hela vägen in

Tredje perioden böljade fram och tillbaka. Båda lagen turades om att ha tryck på varandra och det skapades lägen åt båda håll. Men Ortio och Gustafsson hade konserverat formen från denandra perioden och höll tätt, ibland med hjälp av målramen.

1-1 stod sig tredje perioden ut och förlängningen tog vid.

En förlängning som hade det mesta. Men sakta tog gästande Frölunda över spelet allt mer och vore det inte för Joni Ortio i hemmalagets kasse hade det nog avgjorts tidigare. Men inte ens Ortio kunde stå emot när Frölunda säkrade segern.

Nicklas Lasu skulle passa, men spelade fel, pucken gick dock på en klubba som låg liggande på isen, ändrade riktning och ställde Joni Ortio helt. Sakta gled pucken in över linjen till vilt Frölundajubel.

3-3 i matcher och allt avgörs på onsdag i en sjunde helt avgörande match i Scandinavium.

– Skellefteå är svåra, men det kändes som att vi ville lite mer idag, sa matchvinnaren Lasu till C More efter slutsignal.