Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

David Rautio ska stänga ner Linköping

28 mars 2017 13:00
#BIFLHC

En stark vändning av Linköping i den femte kvartsfinalen spolierade Brynäs avancemang, i alla fall tillfälligt. Nu finns en ny chans för Gävlelaget att gå vidare när serien vänder. Kan David Rautio åter igen spika igen mot sina gamla lagkamrater?


Formkollen

Brynäs har fortfarande två chanser på sig att avgöra matchserien och nå semifinal. Den första, den kommer ikväll hemma i Gavlerinken Arena. I de två tidigare hemmamötena har Gävlelaget vunnit med uddamålet, ett skönt facit att ha med sig i ryggsäcken.

Linköping måste alltså vinna både ikväll och i en eventuellt sjunde match i Saab Arena för att nå semifinal. De två uddamålsförlusterna svider säkert hos östgötarna och kanske framförallt det senaste mötet som slutade 1-0 till Brynäs efter mål i den femte perioden. Dock kan vändningen från 0-2 till 3-2 senast har gett självförtroendet en skjuts i rätt riktning.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det såg ut i trupperna i den senaste matchen.

Notera att

  • David Rautio har hållit två nollor på fem matcher mot Linköping. Han har dessutom bäst räddningsprocent i slutspelet med 95.13.
  • Även Marcus Högberg har spelat stabilt och huserar med tredje bäst räddningsprocent i slutspelet (93.15).
  • Den målfarlige amerikanen Broc Little har bara en poäng i slutspelet.
  • Simon Bertilsson gjorde sex poäng i SHL. I slutspelet har han hamnat i poängprotokollet i fyra av fem matcher för totalt fyra poäng. Två av poängen har varit matchavgörande mål.
  • Förutom det första mötet som Brynäs vann med 6-0 har samtliga matcher avgjorts med uddamålssegrar och de två senaste efter förlängning.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCBIF.