Olofsson hjälte i rysaren - Frölunda till semifinal

29 mars 2017 22:25
#FHCSKE

Ett lag skulle vidare - det andra skulle få se gulddrömmen slockna. Den avgörande kvartsfinalen mellan Frölunda och Skellefteå blev också en rysare. 9.52 in i förlängningen sköt Victor Olofsson Frölunda till semifinal.

En semifinalplats stod på spel - då behövde Frölunda bara 2.30 på sig för att få Scandinavium att explodera. Joel Lundqvist serverade då en genial passning ståendes bakom mål till Simon Hjalmarsson som knackade dit ledningspucken för göteborgarna. Redan innan målet hade tempot skruvats upp rejält och gästande Skellefteå bjöd upp till dans. De inledande elva minuterna var häftiga, med ett böljande spel och en hel del avslut från båda håll.

När sedan Frölunda fick chansen i ett numerärt överläge tog laget över och höll sedan taktpinnen. Skellefteå blev fast i egen zon under långa sekvenser, men närmare än en stolpsmekning signerad Henrik Tömmernes kom inte Frölunda. Till mittperioden kom hemmalaget ut starkt och Carl Grundström bjöds på ett hett läge mitt framför Joni Ortio. I övrigt var det ont om klara chanser, men perioden skulle ta fart.

Rönnberg: "Det här hade kunnat vara en final"

Med drygt nio minuter spelat fick Skellefteå ett powerplay och då small det direkt. Joakim Lindström mötte upp en glidande puck och dirketsköt kvitteringen i krysset, otagbart för Johan Gustafsson. En kort stund senare hade även Skellefteå fullbordat vändningen. Andreas Wingerli anvancerade då in i offensiv zon, fintade enkelt bort sin bevakning och vispade in 1-2.

Det var därför ett pressat Frölunda inför den tredje perioden, men den pressen hanterade det regerande mästarlaget väl. Redan efter fyra minuter skickade Jonathan Sigalet kvitteringen i nät bakom en skymd Ortio. Skellefteåmålvakten fick sedan svettas mellan stolparna. För den tredje perioden gick helt i Frölundas favör, som radade upp chanser och som hade en stolpträff genom Jacob Larsson.

Men dramat i Scandinavium gick till förlängning - där det istället var Skellefteå som satte in en vårdslös offensiv. Både Pontus Petterström och Pär Lindholm hade sina möjligheter, men hjälten skulle vara klädd i grönt. Med 9.52 på klockan skickade Victor Olofsson upp 3-2 i nättaket och sköt Frölunda till semifinal med 4-3 i matcher.

– Jag vill börja med att hylla Skellefteå. Det är ruskigt små marginaler och jag känner faktiskt med Bert (Robertsson), som står bredvid mig nu. Det här hade kunnat vara en final, så känns det. Jag tror att nästa runda blir ungefär lika svår för oss, sade Roger Rönnberg i C More efter avancemanget.