MIK

Revanschsuget Leksand: "Det är långt ifrån klart"

1 april 2017 10:00
Direktkval till SHL

Leksand kunde kriga till sig en otroligt viktig seger hemma mot Mora senast. Och nu är det dags igen, men på bortaplan. Kan Leksand ta ytterligare en vinst i Smidjegrav Arena och kvittera matchserien?

Match: 1/4 18.15 Mora-Leksand, Smidjegrav Arena

Sändning: TV 12, C More Hockey, cmore.se

Det var matchboll för Mora i torsdagens möte i Tegera Arena, men de blev ordentligt tillbakapressade och Leksand kunde reducera i matchserien.

Första perioden var det som sagt hemmalaget som pressade ner gästerna i perioder, 1-0 kom inte helt överraskande och Mora kom egentligen aldrig till några farligare chanser, förutom när Alexander Hilmerson lämnades fri i slottet men sköt över.

– Vi äger lite mer puck, och skapar mer chanser än vad vi gjort tidigare, och Mora ser lite trötta ut, sa Jon Knuts i Leksand till C More.

– Det är för sömnig inledning av oss, sa Moras Viktor Amnér i paus.

I den andra perioden började Mora med en ramträff men sen var det fortsatt fördel för hemmalaget. Eric Catonguay och Mattias Ritola utökade ledningen till 3-0 på bara två minuter. Vid Leksands tredje mål tog Mora time out, något som satte fart på gästerna. Men Haukeland stod pall för Leksand, tills det var drygt fyra minuter kvar av den andra perioden. Matt Bailey såg till att reducera för gästerna innan den andra perioden var slut.

– Det är sådär. Vi släpper till för mycket chanser mot oss, vi måste bli rejälare i det vi gör, konstaterade Pierre Engvall inför den tredje.

Men Leksand fortsatte att trumma på, nästan direkt kom 4-1 genom Jon Knuts. Drygt åtta och en halv minut i den sista perioden åkte Daniel Bertov ut för holding, och i samband med det passade Mora på att plocka Christian Engstrand från målet och spela sex mot fyra. Det powerplayet resulterade inte i något mål, men Mora fick chansen i ytterligare två numerära överlägen. Och med bara några sekunder kvar av den sista utvisningen så kom utdelningen för gästerna. Pierre Engvall bombade in Moras andra mål för kvällen. Pressen för gästerna fortsatte med Leksand kunde hålla ifrån och vinna med 4-2.

– Vi dödar det fantastiskt bra. Alla täcker skott och offrar sig. Det var lite otur när de fick in sitt andra mål. Men vi tar med det uppoffrande spelet till nästa match. Det är långt ifrån klart, konstaterade Lucas Ericsson för Leksands hemsida.

Läget i lagen:

Leksands Daniel Bertov klev av i mitten av den tredje perioden senast. Om han är spelklar återstår att se. Annars ser det inte ut att vara några större förändringar i något av lagen.

Notera att:

• Mest tacklingssugna i Leksand senast var Jon Knuts och Patrik Norén som noterades för sex och fem tacklingar.
  • Moras Matt Bailey och Mats Hjort hade båda 100% i vunna tekningar.
  • Den som sköt flest skott av alla i den senaste matchen var Kevin Goumas som noterades för sju skott på mål under sina drygt 22 minuter på isen.