Hattrick av Wellman, Frölunda malde ner Brynäs

4 april 2017 21:35
#BIFFHC

Det var ett Frölunda som var berett att göra jobbet som kom till Gavlerinken Arena och semifinal två mot Brynäs. Gästerna gav inte hemmalaget något utrymme alls och kvitterade matchserien efter seger med 6-1.

Frölunda verkade väldigt missnöjda med att ha förlorat den första matchen häromdagen. Laget kom ut i ett rasande tempo och stressade Brynäs i deras zon och kunde därmed etablera långa anfall. Hemmalaget föreföll tagna av gästernas spel, men höll dem stången ända fram till slutsekunderna. Frölunda fick chansen i numerärt överläge och då satte Casey Wellman ledningspucken. Han sköt direkt från sin favoritposition vid den vänstra tekningscirkeln och Felix Sandström i hemmakassen fick kapitulera.

– Vi krånglar till det genom att spela svårt nerifrån. Kommer vi ur zon enklare flyter spelet på bättre, sa en självkritisk Simon Bertilsson, Brynäs, till C More i pausen.

Fortsatt starkt Frölunda

Brynäs inledde andra bättre och jämnade ut spelet. Lagen hade sina lägen och spelvändningarna började komma åt båda hållen. Det var just på en sådan som 0-2 kom. Wellman agerade den här gången framspelare när Patrik Carlsson kom farande vid bortre stolpen och rakade in pucken. Unge backen Rasmus Dahlin sköt därefter in Frölundas tredje mål i matchen och gästerna hade full koll på händelserna igen.

Men i slutminuterna petade Jonathan Granström in en reduceringspuck fram till 1-3 och med ett inledande numerärt överläge i tredje perioden kunde Brynäs blicka framåt.

"En fin kväll"

Brynäs vaskade fram ett par bra lägen i sitt powerplay, men så fort Frölunda var fulltaliga igen intog de anfallszonen. Casey Wellman skickade in sitt andra mål i matchen 3:49 in i perioden med ett rappt dragskott och uppförsbacken blev för brant för hemmalaget.

När de efter halva perioden ställde till det i egen zon pangade Victor Olofsson in gästernas femte mål och 1-5 lös elakt på resultattavlan för Brynäs.

Många var bra i Frölunda, men matchens spelare var ändå Casey Wellman. Med 34 sekunder kvar sköt han sitt tredje mål i matchen från samma position som vid det första. Han har ett otroligt vasst skott, amerikanen.

– Det var en fin kväll för oss. Vi har haft bra kemi hela tiden när vi placerades ihop vår kedja. Vi visste att det skulle lossna i powerplay, bara vi fick igång pucktempot. Vi ser fram emot match tre, sa Wellman till C More efter slutsignalen.

– Vi tycker själva att vi har ett bättre lag än Frölunda, så det handlar om vad vi gör, inte vad de gör. Gör vi vad vi ska vinner vi, sa Brynäs tränare Thomas Berglund till C More efteråt och såg redan framåt.