Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Frölunda
FHC

Kopplar Brynäs ett järngrepp om semifinalen?

4 april 2017 13:00
#BIFFHC

Vinsten i Scandinavium har gett Brynäs ett riktigt bra utgångsläge i matchserien mot Frölunda. Ikväll har laget chansen att gå upp till 2-0 i matcher hemma i Gavlerinken Arena och med det koppla ett järngrepp om semifinalen.


Formkollen

Brynäs har väldigt god form hemma i Gavlerinken Arena och har vunnit samtliga tre matcher i SM-slutspelet. Laget vann dessutom den sista i SHL för totalt fyra raka. På de fyra matcherna har Gävlelaget gjort hela 15 mål och klubben kommer med ett gott självförtroende till kvällens drabbning.

Frölunda vann tre raka kvartsfinaler mot Skellefteå för avancemang till semifinal. I den första tog det dock stopp mot Brynäs hemma i Scandinavium. Göteborgarna höll på att komma tillbaka från 0-4 i tredje peiroden och Joel Lundqvist var bara några hundradelar från att göra 4-4. Det lär finns gott om revanschlusta inför kvällens match. Frölunda har spelat tre bortamatcher i slutspelet och vunnit en.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens respektive matchtrupper den senaste tiden. Det ryktas att Johan Sundström, som saknats de fem senaste matcherna, är tillbaka ikväll.

Notera att

  • David Rautio missade den första semifinalen på grund av sjukdom men väntas vara tillbaka ikväll. Rautio höll tre nollor på sex kvartsfinaler mot Linköping och har bäst räddningsprocent i slutspelet med 95.6.
  • Daniel Paille har gjort fyra mål i slutspelet, ett färre än målkungen i slutspelet, Rhett Rakhshani. Kanadensaren har dessutom målat i de tre senaste matcherna.
  • Victor Olofsson och Nicklas Lasu har poäng i tre raka matcher.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFFHC