Wellman ostoppbar - sköt Frölunda i ledning

6 april 2017 21:45
#FHCBIF

Semifinalen är vänd - Frölunda har gått från underläge till ledning och på torsdagen kom nästa målfest. Brynäs sänktes med 6-3 i Scandinavium efter två nya fullträffar från Casey Wellman.

Hattrick så sent som i tisdags - och hemma i Scandinavium dröjde det inte länge förrän Casey Wellman slog till. Med den tredje semifinalen bara 1.49 långt gången bombade amerikanen in ledningsmålet för Frölunda och sköt startskottet på en galen första period. Tempot var rejält uppskruvat och gästerna Brynäs bjöd upp till dans, med en trots underläget pigg start. Sju minuter in kom också kvitteringen när Simon Bertilssons backskott ändrade riktning och ställde Johan Gustafsson.

Brynäs kom sedan in i en riktigt fin sekvens, med flera fina chanser. Men istället skulle Frölunda återta kommandot och Mats Rosseli Olsen prickade nättaket med en kvart spelad. Publiken tystade dock snabbt när Oskar Lindblom gav Juuso Ikonen öppet mål och kvittering i powerplay, men bara 25 sekunder därefter exploderade arenan igen. Simon Hjalmarsson slog då in en retur bakom Rautio som byttes ut och Frölunda gick till vila i ledning med 3-2.

Punkterade med två snabba mål i mittperioden

Det höga speltempot höll sig i mittperioden, där det var Frölunda som skapade mest i en överlag chansfattig upptakt. Hemmalaget började sedan att växla upp och efter ett par försök satt också 4-2 från Hjalmarsson - smart framspelad av Rasmus Dahlin. Frölunda fortsatte att snurra runt i offensiven och med halva perioden spelad styrde Sean Bergenheim även in femman på ett inspel. Brynäs lyckades lyfta spelet efter powerbreaket, men trots ett par chanser stod sig tremålsunderläget för gästerna.

Brant uppförsbacke inför slutperioden med andra ord, och där stängde Frölunda skickligt igen. Hemmalaget tog hand om taktpinnen och punkterade även matchen definitivt i numerärt överläge. Målskytt var Casey Wellman, men amerikanen fick trots flera försök inte göra ett andra hattrick. Istället kunde Brynäs Kevin Clark snygga till siffrorna som skrevs till 6-3 och Frölunda har nu ledningen med 2-1 i semifinalserien.

– Fantastiskt! Vi bjuder hemmapubliken på sex mål. Vi är nöjda med insatsen och bygger vidare härifrån, sade Johan Sundström i C More efter vinsten.