Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Frölunda tar ny sats, kan Brynäs resa sig?

6 april 2017 13:00
#FHCBIF

Frölunda körde över Brynäs i förrgår och kvitterade semifinalserien till 1-1. Nu är det dags för hemmamatch igen, kan göteborgarna mala vidare eller har Brynäs lyckats ta sig samman?


Formkollen

Det var inget snack om var segern skulle i det senaste mötet. Frölunda var bättre från start till mål och vann med klara 6-1.

– Ja, vi står för en jättebra prestation. Vi jobbade bra, var effektiva och höll oss till vår gameplan i 60 minuter. Vi hade inga dippar, utan höll en genomgående jämn nivå, säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog till klubbens hemsida men ser samtidigt framåt:

– Dom kommer säkert ut taggade och vi måste upp på samma nivå som i Gävle. Och vi bör ha våra bästa matcher framför oss.

Detta blir en viktig fingervisning för var matchserien ska ta vägen. Brynäs behöver känna att de är med spelmässigt igen efter tisdagens utspelning på hemmaplan.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. Frölundas Johan Sundström spelade senast sin första match efter skadefrånvaron. Han såg pigg ut men hamnade inte i poängprotokollet.

Brynäs hade hete målvakten David Rautio tillbaka senast, men han vaktade då båsdörren. Mycket talar för att han tar plats mellan stolparna i torsdagens match.

Notera att

  • Casey Wellman bör givetvis nämnas. Han gjorde tre mål i förra matchen och kryddade det med en assist. I och med det leder han slutspelets poängliga.
  • Daniel Paille assisterade till Brynäs enda mål och har nu poäng i fyra raka matcher.
  • Båda lagen har varit vassa i powerplay hittills.
  • Henrik Tömmernes får mest speltid i Frölunda, Ryan Gunderson i Brynäs.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCBIF