Finalen nära för HV71 - vände efter chockstarten

7 april 2017 21:40
#MIFHV71

Senaste gången var 2010 - nu är HV71 mycket nära att åter ta sig till en final. Efter att ha vänt tvåmålsunderläge till seger med 4-2 borta mot Malmö står HV med chansen att avgöra redan på söndag.

Inramningen var känslosam till det fjärde semifinalmötet mellan Malmö och HV71. Malmö Arena slöt upp i en tyst minut för att hedra de drabbade i Stockholm och stämningen var självklart dämpad. Men när pucken väl släpptes, ja då riktades blickarna på hockeyn och Malmö fick hemmapubliken att lyfta direkt. Med bara 16 sekunder på klockan forcerade Frederik Storm in ledningsmålet på en retur, framspelad av Nichlas Hardt.

HV71 var mycket nära att direkt replikera och den comebackande Malmömålvakten Oscar Alsenfelt stod för en makalös benparad på Erik Christensen. Med 2.15 spelat presenterade nästa comebackspelare sig - Erik Forssell som i slottet vände upp och sköt 2-0 till Malmö. Lagen drev upp ett vansinnigt tempo, som också höll i sig och öppnade upp för frilägen både för Malmös Robin Alvarez och HV:s Oscar Sundh. Dansken Storm hade även en styrning i stolpen och det var bud på klart fler mål än två i den första perioden.

Avgjorde på fyra minuter: "Vi var riktigt illa ute"

Efter de inledande 20 galna minuterna stängde lagen till ytorna något mer. Farten var hög även i mittperioden, men chansmässigt var det ont om klara lägen. HV hotade ändå mest och i slutskedet av ett numerärt överläge arbetade Filip Sandberg fram pucken till en fristående Lias Andersson, som lurade ner Alsenfelt och lyfte in reduceringen. Målvakten skulle ta revansch bara 26 sekunder senare när han tryggt satte stopp för Mattias Tedenbys straff och Malmö höll ledningen till tredje.

Där agerade skåningarna till en början riktigt stabilt, men sedan skulle förutsättningarna totalt kastas om. För med 6.56 på klockan direktsköt Andreas Borgman kvitteringen för HV och bara tre minuter senare slog Ted Brithén 2-3 i öppet nät framspelad av Pär Arlbrandt. När sedan Alsenfelt missbedömde Adam Almquists backskott betydde det 2-4 för HV71, som med tre mål på drygt fyra minuter vände allt. Det gav seger för Jönköpingslaget som leder semifinalen med 3-1 och alltså har chansen att säkra en finalplats på söndag.

– Alla matcher har varit ruggigt jämna. Idag var vi riktigt illa ute, men vi visar en bra moral. Nu är det bara att ladda om hemma och sen tror jag det blir en ganska bra stämning i Kinnarps på söndag, kommenterade Oscar Sundh i C More efter vinsten.