Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Malmö är pressat - behöver vinna på hemmais

7 april 2017 13:00
#MIFHV71

Det väntas lapp på luckan när Malmö Arena slår upp portarna för den fjärde semifinalen mellan Malmö och HV71. Pressen ligger inför matchen på Malmö som måste vinna för att slippa ha matchbollar mot sig.


Formkollen

Det är press på Malmö inför kvällens match. Efter att har förlorat båda mötena i HV71:s hemmaborg är en vinst ett måste för att inte få matchbollar mot sig. Senast det begav sig i Malmö Arena segrade Skåneklubben med 3-2 efter förlängning och Malmö är obesegrat de tre senaste på hemmais.

HV71 har endast förlorat en match i årets SM-slutspel. Det var i förra bortamötet mot Malmö förlusten kom och det finns nog en del revanschlusta hos Smålandsklubben. En vinst för HV71 ikväll skulle ge laget matchbollar inför söndagens hemmamöte i Kinnarps Arena där laget har vunnit nio raka.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. HV71:s Anton Bengtsson klev av senast och är osäker till spel. En som inte kommer att komma till spel är Andreas Thuresson som är avstängd.

Notera att

  • HV71 har endast släppt in 13 mål i SM-slutspelet, med marginal minst av kvarvarande lag.
  • I Malmö huserade de två spelare som tacklar mest i slutspelet, Noah Welch (34) och Nichlas Hardt (39).
  • Malmös back Jens Olsson loggar en enorm istid i slutspelet och har tackat för förtroendet med assist i tre raka matcher.
  • Pär Arlbrandt är i superform och har noterats för poäng i sex raka matcher.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFHV71