Kevin Clark hattrickhjälte när Brynäs utjämnade

8 april 2017 17:45
#BIFFHC

I en spännande och högdramatisk tillställning i Gavlerinken, var Brynäs pressat att vinna. Efter en förstaperiod som dominerades av Frölunda, tog hemmalaget över helt från den andra och kunde efter stor slutdramatik vinna med uddamålet.

Efter en något avvaktande inledning, tog ett pressat Brynäs tag i taktpinnen hemma i Gavlerinken. Efter att Mattias Nörstebö visats ut fick hemmalaget äntligen utdelning - när Jesper Jensen hittade Kevin Clarks klubba i slottet. Pressen och övertaget fortsatte för Brynäs men när Casey Wellman bröt sig fri i en kontring, var kvitteringen mer eller mindre given. Den formstarke amerikanen föll i sin färd mot Felix Sandström, men lyckades ändå slå in pucken och utjämna tillställningen till 1-1.

Det var som om luften gick ur Brynässpelarna efter Wellmans kvittering - då Frölunda tog över spelet helt och hållet. I spel fem mot fyra kunde Johan Sundström fullborda vändningen, när han lyfte in 2-1 från blålinjen - en ledning som man tog med sig in i pausvilan.

Brynäsdominans fortsättningsvis

Mittperioden inleddes på samma vis som dess föregångare. Hemmalaget satte full fart framåt och dominerade spelet i Frölundazonen, vilket slutligen också skulle ge utdelning. Efter ett fint förarbete av Oskar Lindblom bakom mål, serverades Kevin Clark som i slottet tryckte in kvitteringen bakom en chanslös Johan Gustafsson. Brynäs fortsatte sin offensiva vilja och det tycktes hänga en 3-2-puck i luften - i en period där den fysiska kampen och känslorna blossade upp rejält. Hemmalaget vann skottstatistiken i mittperioden med övertygande 16-2 - och kunde dessutom med sekunder kvar se hur Simon Bertilsson prickade målramen.

Den tredje perioden började där den andra slutade. Brynäs fortsatte att jaga det där ledningsmålet - och efter knappt halva perioden skulle det också ringa. En sargstuds bakom mål ställde Johan Gustafsson ur position, vilket gav Linus Ölund öppet mål och 3-2 från nära håll. Trots fortsatt dominans skulle Frölunda få en kvittering i slutet. Henrik Tömmernes laddade bössan från blålinjen och 3-3 styrdes in av Simon Hjalmarsson. Gästerna fick viss energi efter sitt utjämnande och var dessutom mycket nära att försätta sig i ledningen, efter flera goda chanser i powerplay. Kort efter samma powerplay, kom dock hemmalagets avgörande. Efter en misslyckad rensning av en Frölundaback och stark forecheck av Jesper Blomqvist, snappade Kevin Clark åt sig pucken, gled in i zonen och sprätte upp sitt tredje mål för dagen - till Gävepublikens vilda glädje. Målet, som kom med knappa minuten kvar, blev matchavgörande och Brynäs kvitterade därmed matchserien till 2-2.

– Jag är bara glad att det är 2-2 och att det är bäst av tre nu. Vi har gett oss ett bra läge och vi är taggade för måndag. Vi tävlade lite mer idag, spelade bra och gjorde det också hela matchen, sade hattrickhjälten Kevin Clark till C More efter slutsignalen.