Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Frölunda
FHC

Matchboll Frölunda, kan Brynäs resa sig på nio?

12 april 2017 13:00
#BIFFHC

På onsdagen kan Frölunda, för andra året i rad bli finalklart. Den här matchserien har dock haft det mesta hittills och möjligen kan Brynäs resa sig på nio och fixa en sjunde - och helt avgörande match?


Formkollen

Den här matchserien mellan Brynäs och Frölunda har haft det mesta. Tufft spel, hattrick-hjältar, målvaktsfantomer och fantastiskt drag i arenorna är några av ingredienserna i semifinalserien. Nu har vi dock kommit fram till match sex i matchserien och Frölunda har med sina 3-2 i matcher skaffat sig matchboll. Under de två matcher i Gavlerinken Arena har Frölunda vunnit en med 6-1 och Brynäs en med 4-3.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. Simon Bertilsson tvingades utgå i senaste matcher och hans medverkan är högst osäker. Det innebär att Brynäs möjligen har två tunga tapp på sin backsida då även Elias Fälth saknades senast.

Notera att

  • Brynäs blev nollat i Scandinavium och det var första gången i slutspelet laget inte lyckades göra mål.
  • David Rautio, målvakten med bäst räddningsprocent i slutspelet och med tre nollor mot Linköping, har endast vaktat kassen i en semifinal. Han har missat de två senaste på grund av sjukdom.
  • Frölundas supertalang Rasmus Dahlin stod för ett nytt mål i semifinal 5 och har nu poäng i fyra raka matcher.
  • Casey Wellman har verkligen prickat in formen vid rätt tillfälle. Skrapskytten satte en straff senast och har målat i fem raka matcher, totalt åtta fullträffar på de matcherna.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFFHC