Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Slaget om en finalplats ska avgöras

14 april 2017 13:00
#FHCBIF

Frölunda var med om det i kvartsfinal. Nu är det dags igen, med en sjunde helt avgörande slutspelsmatch. Hemma i Scandinavium väntar Brynäs i en rafflande, dramatisk och hutlöst spännande semifinal.


Formkollen

Det går inte att skilja på Frölunda och Brynäs när det kommer till formkurvan. Den ena dagen är det Frölunda som har styrt händelserna på isen för att nästa dag vara Brynäs som är det klart bättre laget.

I en sjunde och helt avgörande match är det dessutom mycket mer än formen som ställs på sin spets. Det gäller att kunna ta tillvara på den pressande situationen av att spela en helt avgörande match, och kanske har Frölunda en liten fördel av att ha varit med om just detta i kvartsfinalen. Då vann man mot Skellefteå i Scandinavium i den sjunde och helt avgörande matchen.

När det gäller spelarkollen så går det inte att blunda för Kevin Clark i Brynäs och Casey Wellman i Frölunda. Båda två har spottat in mål i semifinalserien och Clark har stått för två hattricks mot Frölunda.

Läget i lagen

Brynäs hade en hel del spelare borta senast. David Rautio har varit sjuk och förutom långtidsskadade Jörgen Sundqvist har Elias Fälth, Simon Bertilsson och Nick Johnson saknats. Linus Ölund klev av i senaste matchen.

Frölunda har haft samma lag genom hela semifinalserien och ser inte ut att ha några nya spelare borta till den avgörande matchen.

Notera att

  • Frölunda spelar en helt avgörande match för andra gången i detta slutspel.
  • Det lag som gjort första målet i denna slutspelsserie har vunnit matcherna.
  • Kevin Clark i Brynäs och Casey Wellman i Frölunda är båda i toppen av både poängliga och skytteliga i slutspelet.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCBIF.