Brynäs tvingades till förlängning, Ölund hjälte

18 april 2017 21:50
#BIFHV71

Brynäs spelade bländande hockey under stora delar av matchen och hade 2-0 i början av tredje. HV71 mobiliserade krafter till 2-2, men i förlängningen kunde ändå Linus Ölund briljera in 3-2 till Brynäs.

Brynäs var inte nöjda med sin insats från den första finalmatchen i Jönköping. Revanschlustan var hur tydlig som helst och laget kom ut som hungriga vargar.

Ledningspucken satt redan efter 1:49 genom Juuso Ikonen. Han skapade i sin kedja med Daniel Paille och Jonathan Granström flera heta lägen efter det, men det gjorde å andra sidan alla kedjor i Brynäs. Linus Söderström i gästernas kasse fick jobba stenhårt i den första perioden där Brynäs vann skotten med 14-2, en imponerande start av Gävlelaget.

– Vi snackade innan att vi skulle vara beredda på det här, men det var vi verkligen inte. Vi är inte överraskade över deras start, men definitivt inte beredda, sa HV71:s Christoffer Persson till C More.

Det var till vissa delar korrigerat till den andra perioden. HV71 kom ut med bättre beslutsamhet och vaskade fram ett par bra lägen omgående.

Spelmässigt präglades andra perioden av mer kamp än skönspel, Brynäs tog över igen allt eftersom tiden gick och totalt sett var det trots allt hemmalaget som hade mest lägen även nu.

Samma tid, samma målskytt

Tiden 1:49 minns vi från första perioden. Målskytten Juuso Ikonen minns vi också. Han slog till igen, just 1:49 in i tredje perioden. Med en styrning satte han 2-0 för Brynäs som till slut fick utdelning på sitt övertag.

Men det hann sedan bara passera drygt en och en halv minut innan Martin Thörnberg kontrade in en reduceringspuck. 2-1, och nu hade HV71 mer att säga till om, och så har man ju Thörnberg i laget. Med mindre än två minuter kvar skrinnade han in över blålinjen och sköt ett skott som smet in mellan benen på Felix Sandström. Det var Thörnbergs 38:e slutspelsmål i karriären och vi fick bevittna en förlängning, en överraskande comeback i matchen av HV71.

"Den satt bra"

I förlängningen kändes det som att lagen åkte och väntade på det rätta tillfället att slå till, och efter 3:18 kom det. Linus Ölund tog snyggt med sig pucken, höll undan sin försvarare och sköt sedan in 3-2 i krysset bakom Linus Söderström.

– Den satt bra, och skönt att vi vann den här matchen. Vi skulle bara ut och våga och ta hem matchen, sa matchvinnaren till C More efteråt.

– Det hade varit jobbigt med en förlust idag, rättvisa skipades, fyllde tränaren Thomas Berglund i.