HV71

Kvitterat i matchserien

22 april 2017 17:47
#BIFHV71

Det var en högdramatisk match och det var hemmlaget som hade det målmässiga övertaget till långt in i slutperioden, men gästerna vände och vann och finalserien är därmed definitivt förlängd.

Tomas Zaborsky var på väg att bli Brynäs hjälte, men han bidrog i stället till att HV71 kunde vända och vinna final fyra. I samband med sitt andra mål för kvällen - 3-2 för Brynäs, halvvägs in i den tredje perioden - drog han på sig en utvisning för unsportsmanlike conduct när han jublade och sa oförskämdheter framför HV71-båset. Det blev inget mål i numerärt överläge för HV71 men spelet vände där och kort efter utvisningens slut gjorde gästerna två snabba mål och kunde gå mot seger.

Fram till dess hade lagen följts åt målmässigt. Den första perioden blev mållös, men HV71 - som hade inlett matchen strålande - kunde mycket väl ha haft ett mål. Bara sekunder från pausvilan hade Anton Bengtsson ett friläge, han fick pucken över Brynäsmålvakten David Rautio, men inte mer än att den gick i en hög båge på väg mot mål. I sista sekund kom Linus Ölund och visade på fin klubbteknik när han precis ovanför mållinjen kunde rensa på volley.

Lagen gjore var sitt mål i den andra, Tomas Zaborsky och Kevin Stenlund bjöd på var sitt distinkt skott och det var likaläge 1-1 inför tredje där Brynäs återtog ledningen bara för att återigen se HV71 kvittera. Knappt halva den tredje perioden var spelad när Zaborsky gjorde 3-2-målet, efter vilket han alltså blev utvisad.

"Det är svårt att analysera det där"

HV71 fick fart på spelet och minuten efter det att Zaborsky var åter på isen kom kvitteringen från Simon Önerud, vars närvaro i matchen var osäker efter en tuff tackling i slutet av den förra matchen. Ett strålande förarbete gav Önerud öppet mål och han sköt stenhårt och HV71 hade fått rejäl fart på skridskorna. Bara dryga minuten senare satte Lias Andersson gästernas fjärde mål efter att ha skjutit pucken via stolpen och in i målet.

Brynäs hade något bra kvitteringsläge, men Lawrence Pilut punkterade matchen när han satte 5-3 för HV71 efter en strålande framspelning från Filip Sandberg. Hemmalaget reducerade på slutet, men Anton Bengtsson satte 6-4 i tom kasse.

– Vi fick en utvisning, vi dödade den och sedan gjorde de mål, det är svårt att analysera de där, kommenterade Thomas Berglund utvisningen som hjälpte HV71 tillbaks i matchen.

– Jag tycker återigen att vi är starkast i tredje perioden så jag tycker det kändes rättvist. Vi kom ikapp och Brynäs svarade med enkla mål, kommenterade HV71-tränare Johan Lindbom i C More efter matchen.