Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Skaffar sig Simon Öneruds HV71 slagläge?

24 april 2017 11:30
#HV71BIF

SM-finalserien mellan HV71 och Brynäs har varit minst sagt underhållande. Nu är vi framme vid match fem där ett av lagen skaffar sig matchboll i jakten på guld.


Formkollen

HV71:s elva matcher långa segersvit i Kinnarps Arena bröts i den tredje finalen när Brynäs segrade efter övertid. Nu är laget sugna på att starta ännu en, vilket skulle innebära matchboll inför torsdagens möte i Gävle.

Brynäs vill nog gärna knäppa Smålandsklubben på näsan i ännu en bortamatch. Skulle klubben lyckas med det har man spelat till sig chansen att säkra guldet hemma i Gavlerinken Arena under torsdagens sjätte final.

Spelarkollen

Simon Önerud har varit fantastisk under slutspelet och noterats för totalt åtta mål. De senaste fem matcherna har han växlat upp ytterligare och stått för fem mål och en assist, varav två fullträffar senast.

Tomas Zaborsky har haft en tung säsong fylld av skador. Under slutspelet blev han spelklar och har börjat visa prov på sitt stora register. I lördags gjorde han två mål och en assist och har dessutom gjort mål i två raka matcher.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som den senaste tiden saknats i lagens matchtrupper.

Notera att

  • Det gjordes hela åtta (!) mål i tredje perioden under den fjärde SM-finalen.
  • Martin Thörnberg har poäng i samtliga finaler så här långt.
  • Brynäs kapten Jacob Blomqvist har tre mål på de två senaste matcherna.
  • Senaste mötet i Kinnarps Arena avgjordes efter förlängning.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71BIF.