Hemma
Brynäs
BIF
Borta
HV71
HV71

Guldläge för Brynäs när allt kan avgöras

27 april 2017 09:00
#BIFHV71

Det är guldläge i Gävle för Brynäs inför den sjätte finalmatchen mot HV71. 3-2 ledning i matchserien när Gavlerinken nu öppnar portarna för utsåld salong när hemmalaget går för guld.


Formkollen

Det var en imponerande insats som satte Brynäs i förarsätet senast. HV71 pressade på i stora stunder av matchen men Brynäs och Felix Sandström stod emot, och kunde sedan jobba sig in i matchen för att till sist segra med 2-0 efter mål av Elias Fälth och Johan Alcén. Frågan är om Brynäs kan stänga säsongen på hemmaplan med guldjubel?

För HV71 syntes det senast att den notoriske målskytten Martin Thörnberg saknades. Trots stort spelövertag i den första perioden så fick HV71 inte in pucken i nät, och kanske hade en spelare av Thörnbergs kaliber varit skillnaden i den spännande femte finalmatchen.

Läget i lagen

Gästande Brynäs har haft få skador och spelat med i stort sett samma lag genom finalserien. Jörgen Sundqvist är långtidsskadad. Återstår att se om Simon Bertilsson är redo till nästa match. Nick Johnson har varit utanför truppen den senaste tiden.

Hos HV71 är Teemu Laine, David Ullström och Chris Abbott långtidsskadade. Martin Thörnberg missade den senaste matchen och är ett osäkert kort. Niklas Hansson har stått utanför laget.

Notera att

  • Senaste matchen var HV71:s första slutspelsförlust efter ordinarie tid.
  • Brynäs Elias Fälth gjorde senast sitt första slutspelsmål.
  • Brynäs Daniel Paille har gjort poäng i tre raka finalmatcher.
  • HV71 har inte förlorat en bortamatch i slutspelet efter ordinarie tid.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFHV71.