Färjestads Steen iskall när det avgjordes

16 september 2017 18:02
#FBKLHC

Färjestad och Linköping bjöd på en premiär som innehöll en stor portion spänning. Matchbilden svängde en hel del under matchens gång och till slut stod vi framme vid ett avgörande på straffar, där hemmalaget var starkast.

Michael Lindqvist värvades till Färjestad från AIK inför säsongen och har imponerat på försäsongen. Det var av den anledningen logiskt att just han gjorde säsongens första mål. Rasmus Asplund serverade Lindqvist skottläge efter en snabb spelvändning och skottet satt hårt i krysset.

Linköpings nye målvakt Jonas "Monstret" Gustavsson kunde ingenting göra, och hans debut i Linköping blev ännu jobbigare en stund senare när Asplund hittade samma kryss, 2-0 till hemmalaget efter en period.

– Vi får en förflyttning på målvakten och då får jag bra skottmöjlighet. De har lägen också så att vi leder med 2-0 får vi vara nöjda med, sa Michael Lindqvist till C More efter första perioden.

Lindqvist fick senare utgå från matchen efter att ha åkt in i målburen olyckligt.

"Borde ha satt dit ett par puckar till"

I andra perioden fick Linköping öva sina färdigheter i boxplayspel. Laget drog på sig fyra tvåminutare och lagets specialister i den spelformen fick praktisera sina kunskaper. De gjorde det fantastiskt bra och tillät inte Färjestad att göra några mål, och hemmalagets Dick Axelsson var av den anledningen inte helt nöjd efter två perioder.

– Vi spelar bra, men samtidigt har vi så många överlägen så vi borde ha satt dit ett par puckar till, sa han till C More.

Ja det borde de kanske ha gjort, för i tredje perioden kom Linköping ut som ett nytt lag. De trampade gasen i botten direkt och fick utdelning efter åtta minuter när Ken-Andre Olimb styrde in pucken.

Bara minuten senare krutade Chad Billins in kvitteringen med ett skott som inte Stefan Steen ens hann reagera på.

Båda lagen hade sedan chanser att avgöra, men det krävdes straffar för att kora en segrare. Steen rädadde allt och såg tillsammans med Per Åslund, som satte sin straff, till att spela hem extrapoängen till Färjestad.