Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

Regerande mästarna - mot mesta mästarna

16 september 2017 10:00
#HV71DIF

Segeryran har lagt sig i Jönköping efter förra säsongens SM-guld och nu står Kinnarps Arena redo för en ny säsong. HV71 inleder mot Djurgården som har 16 SM-guld i bagaget, men som har några tyngre år bakom sig.


Försäsongskoll

HV71 kommer ifrån en kämpig försäsong. Laget har mött blandat motstånd, såväl från HockeyAllsvenskan, SHL och europeiska lag inom ramen för CHL. Sett till vår försäsongstabell, baserad på poängsnitt, hamnade HV71 på sista plats med i snitt en inspelad poäng på sju matcher. HV71 förlorade de två sista matcherna innan SHL-premiären.

– Vi har tagit steg hela tiden och blivit bättre och bättre. Spelidén sätter sig mer och mer. Vi har blandat och gett och det är klart att man vill ha med sig resultat, men det tar vi nu i SHL istället, säger tränaren Johan Lindbom till HVTV.

Djurgården hamnade på ett lite högre snitt, 1,63 poäng per match. Även stockholmarna mötte blandat motstånd och vann fyra av sina åtta matcher. De tre sista gick till förlängning där de vann en av dessa. I den allra sista försäsongsmatchen tappade laget 3-0 till 3-4 mot Färjestad.

– Det har känts bra och vi har jobbat mycket på vårt system. Alla vet vad de ska göra ute på isen och vi har spelat bra i en stor del av matcherna så det är en bra känsla som vi går in i säsongen med, säger nye backen Jesper Pettersson till klubbens hemsida.

Nyförvärven

Victor Ejdsell - HockeyAllsvenskans poängkung från förra året är denna säsong klar för HV71. Noterades för hela 57 poäng på 50 matcher, 25 mål och 32 assist. Har tidigare gjort ett par enstaka matcher i SHL för Färjestad. Gör sin första säsong som ordinarie i SHL. Håll ett extra öga på honom.

Andreas Engqvist - En hemvändare som har varit efterlängtad hos Djurgården. Lämnade Djurgården efter finalen 2010 och med den erfarenhet han skaffat sig sedan dess blir han oerhört viktig för laget.

Se en överblick över lagens trupper här!

Notera att

  • HV71 vann alla fyra mötena med Djurgården förra säsongen.
  • Om du vill följa HV71:s uppladdning under hösten finns tre avsnitt av HVTV All Access. Del tre hittar du här.
  • HV71 meddelar att det ser ljust ut att de ska kunna nyttja alla i truppen. Inga direkta skador med andra ord.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71DIF