Luleå knep bonuspoängen efter raset

16 september 2017 21:10
#LHFÖRE

En rivstart och tremålsledning såg ut att leda Luleå mot tre premiärpoäng. Då hämtade gästande Örebro upp, men i straffläggningen var Luleå skarpast.

Niklas Olausson var tillbaka i Luleå och den nyutnämnda kaptenen behövde bara 3.20 för att presentera sig. Ett pucktapp av Örebro utnyttjades av Patrick Cehlin, som frispelade Olausson till 1-0. Det tidiga målet gav Luleå den perfekta starten på säsongen och i numerärt överläge stötte Anton Hedman in nästa fullträff, fint framspelad av Joey Hishon och Einar Emanuelsson.

Utvisad i samband med 2-0-målet var Joakim Andersson, som själv var mycket nära att reducera kort därefter. Det var en av få Örebrochanser i den första perioden och i andra fortsatte problemen för gästerna. Eero Kilpeläinen höll stundtals laget kvar med sina räddningar, men i boxplay var målvakten återigen utlämnad. En omarkerad Johan Harju fick enkelt vända upp framför mål och lyfta in 3-0 till hemmapublikens glädje.

Cehlin: "Skönt att få med oss två poäng"

Uppförsbacken var där massiv för Örebro, men på bara ett par minuter ändrades förutsättningarna rejält inför tredje. Från ingenstans bombade Libor Hudacek in ett direktskott i Joel Lassinanttis bortre kryss och 48 sekunder senare skickade Daniel Viksten in nästa reducering. De två snabba replikerna gav Örebro kontakt in till tredje, där jakten på kvitteringen fortsatte.

Och visst skulle den komma, för med bara 3.22 spelat slog Tom Wandell till från central position och Luleås ledning var kapad. Likaläget gjorde båda lagen mer försiktiga och det var till stora delar en chansfattig slutperiod. Förlängningen innehöll mer fart, inte minst från Örebro som hade ett par fina chanser. Från straffpunkten blev istället Einar Emanuelsson och Patrick Cehlin matchvinnare för Luleå som vann med 4-3 och tog bonuspoängen.

– Vi börjar bra, sen faller vi av lite och blir avvaktande. Då är Örebro snabba. I slutet är det fifty-fifty, men skönt att vi kunde få med oss två poäng, summerade Cehlin till C More.