Hemma
Luleå
LHF
Borta
Örebro
ÖRE

Premiärfest att vänta i Norrbotten

16 september 2017 10:00
#LHFÖRE

Lördagskvällen bjuder in till premiärfest i Norrbotten. Coop Norrbotten Arena öppnar sina portar för mötet mellan Luleå och Örebro. Två lag som vill starta säsongen på bästa sätt inför en förmodad storpublik.


Försäsongskoll

Både Luleå och Örebro har slipat på formen med hårda träningar och träningsmatcher under en månads tid. Luleå har spelat sju matcher och visat upp en stark form då man tagit poäng i alla matcher utan en, som förvisso slutade med storförlust 6-2 mot finska Kärpät.

Bortsett från den plumpen i försäsongsprotokollet, så har det sett stabilt ut för Luleå med bland annat segrar mot SHL-konkurrenterna Skellefteå, Djurgården och Mora.

För Örebro har det varit ett något jämnare facit med fyra segrar och fyra förluster. Dock imponerade man i träningsturneringen Köln Cup där det blev idel segrar mot Rögle, Köln och Lugano.

Till SHL-premiären kommer man dock in med två raka förluster mot SHL-motståndet Brynäs och Färjestad.

Nyförvärven

Båda lagen har en hel del nyförvärv som är intressanta att titta lite extra på. På Luleås backsida finns Daniel Sondell tillbaka i SHL och är en tänkt offensivt producerande back. Extra speciellt blir också mötet för Sondell då han senast var i SHL, spelade för just Örebro.

Framåt har centern Joey Hishon visat framfötterna på slutet och kan bli en viktig kugge i Luleås anfallsspel.

Örebro har värvat in två intressanta bröder, som har visat prov på både hög arbetsmoral och målsinne i Tylor och Tyson Spink. Bröderna har aldrig spelat på en hög nivå likt SHL och det blir intressant att se hur man står sig när det verkligen gäller.

Notera att

– Lagen möts direkt i ett dubbelmöte. Retur på torsdag i Örebro.

– Luleås Joey Hishon draftades 2010 före spelare som Yevgeni Kuznetsov, Kevin Hayes och Brock Nelson.

– Förra säsongen vann lagen två matcher var mot varandra.

– Örebro har inte vunnit i Luleå de två senaste säsongerna.