16 september 2017 17:37
#MIFRBK

Amerikanen Andy Miele kom till Malmö inför säsongen med höga förväntningar på sig. Han presenterade sig på allvar direkt när Malmö tog en komfortabel premiärseger i derbyt mot Rögle.

Premiärnerverna syntes ganska tydligt inledningsvis. Båda lagen hade lägen, det allra bästa av Edvin Hedberg som med ett fint skott prickade målramen för Rögle.

Men Malmö var det lag som skakade av sig nervkostymen snabbast och tog över spelet markant ju längre perioden led. Målet lät dock vänta på sig ända till 19:33 när Andy Miele styrde in 1-0. Kedjan med Miele, Robin Alvarez och Rhett Rakhshani var ett ständigt hot i anfallszon.

– Det var lite nerver i början, men när vi börjar sätta passningarna från egen zon dominerar vi matchen, sa Malmös Nils Andersson till C More i pausen.

Bombardemang - och nytt sent mål

Dominansen fortsatte i andra perioden, och Rögles målvakt Emil Kruse tvingades till ännu en period av storspel. Skotten totakt efter två spelade perioder var 31-9, men på resultattavlan kunde vi läsa 2-0. Detta efter att Daniel Zaar till slut kunde öka ledningen, på nytt alldeles i slutet på perioden.

Miele - ett ständigt hot

I tredje perioden gav spelövertaget mer utdelning även målmässigt. Jens Olsson satte trean innan Andy Miele spelade fram Robin Alvarez till fyran. Carl-Johan Lerby pricksköt in 5-0 och Malmö hade därmed pulvriserat rivalerna Rögle som har en del att fundera på inför fortsättningen.

– Malmö var bättre än oss och många kom inte upp i normal standard. Vi har inte mött så många lag där vi fått press på oss, så det var läorikt. Men vi kommer tillbaka, sa Rögles tränare Anders Eldebrink till C More.